Sapte interventii “incendiare” in doua zile

Magazin Salajean 10 august 2011 0

Sapte interventii “incendiare” in doua zile

Pompierii salajeni au avut parte, in prima zi din aceasta saptamana, de nu mai putin de sapte interventii la situatii de urgenta, fie pentru a stinge incendiile izbucnite, fie pentru a salva animale. Din fericire, in niciunul dintre aceste cazuri nu s-au inregistrat victime. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, a declarat ca toate interventiile s-au desfasurat fara evenimente neplacute. Prima interventie a avut loc in localitatea Somes Odorhei, unde pompierii au salvat un vitel cazut intr-o fosa septica din localitate. Tot pentru salvarea unei bovine au intervenit si pompierii simleuani, care, ajunsi la fata locului, au gasit animalul cazut pe partea carosabil. Fara a intampina probleme, ci doar greutati, acestia au ridicat bovina intr-un atelaj, eliberand drumul.

In jurul orei 15.30, Detasamentul de pompieri Zalau a fost solicitat pentru a stinge un incendiu izbucnit la un imobil de langa o statie de pompare a apei de pe strada Corneliu Coposu din municipiul Zalau. Cauza probabila de incendiu a fost folosirea intentionata a unei surse de aprindere de catre o persoana neidentificata. Au ars geamurile, o usa si s-a degradat zugraveala din interiorul imobilului.

Patru ore mai tarziu, pompierii cehani s-au deplsat in oras pentru a stinge incendiul izbucnit la o autoutilitara. Cel mai probabil, cauza de incendiu a fost un scurtcircuit din cauza unor defectiuni la instalatia electrica. Aproximativ 80 la suta din autoutilitara a fost distrusa de flacari. Si Sectia de pompieri Jibou a fost solicitata sa intervina la ora 22.16, la un incendiu izbucnit la un cotet de pasari dintr-o gospodarie din localitatea Brebi, comuna Creaca. Cauza probabila de incendiu a fost nesupravegherea focului deschis in spatii deschise. Din fericire, pompierii au intervenit prompt, limitand incendiul care ameninta sa se propage la casa de locuit. A ars doar structura de lemn a acoperisului anexei.

Ieri dupa-amiaza, pompierii zalauani au intervenit la un alt autoturism cuprins de flacari. La fel ca si in cazul autoutilitarei arse cu o zi inainte, cauza probabila de incendiu a fost un scurtcircuit electric. A ars instalatia electrica de sub capota autoturismului si materialele plastice din jurul bateriei.

Seria interventiilor la care au fost solicitati sa intervina pompierii salajeni pe parcursul celor doua zile s-a incheiat tot in localitatea Somes Odorhei. Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Salaj, pomperii Sectiei Jibou au intervenit pentru a asigura zona din localitate unde, din cauza unor lucrari de amenajare a drumului, a fost fisurata o conducta de gaz. La fata locului s-a deplasat o echipa a firmei de distributie gaz pentru a remedia defectiunea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »