Sapte incendii la final de saptamana

Magazin Salajean 30 martie 2010 0

Sapte incendii la final de saptamanaPompierii salajeni au fost solicitati, la finele saptamanii trecute, pentru stingerea a sapte incendii izbucnite in judet (dintre care patru de vegetatie uscata), precum si pentru asanarea a 65 de proiectile de artilerie nexplodate din Al Doilea Razboi Mondial, descoperite in valea din localitatea Pusta. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, in data de 26 martie, Sectia de pompieri Jibou a fost solicitata sa intervina la nu mai putin de trei incendii de vegetatie uscata in localitatile Borza, Jibou si Clit, in care nu s-au respectat masurile de prevenire ale lucrului cu focul deschis. Incendiile au mistuit 17 hectare de vegetatie uscata.

Un caz mai aparte a avut loc in localitatea Clit, comuna Babeni, unde pompierii militari, au intervenit, la ora 19:50, pentru stingerea unui incendiu la vegetatia uscata de pe o pasune. Focul s-a extins cu repeziciune si la vegetatia uscata din padurea aflata in apropiere arzand circa cinci hectare, a precizat Jacodi. Tot la un incendiu de vegetatie uscata a intervenit, la aceeasi data, Garda de interventie Nr.2 Ileanda, la un teren viran din localitatea Perii Vadului, comuna Ileanda, unde au ars circa trei hectare de vegetatie uscata.

Interventiile pompierilor au continuat sambata, in data de 27 martie, la ora 14, cand Sectia de pompieri Simleu Silvaniei a fost solicitata pentru stingerea un incendiu izbucnit la gropa de gunoi a orasului. In incendiu au ars circa 200 de metri patrati de deseuri si resturi menajere. In noaptea de sambata spre duminica, la ora 4:35, Sectia de pompieri Jibou a intervenit in localitatea Chechis, pentru a stinge un incendiu declansat de catre o persoana necunoscuta, la gospodaria lui Constantin N.

Din cauza podului impracticabil, autospecialele nu au putut sa traverseze, pompierii militari fiind nevoiti sa intervina cu o motopompa transportabila pentru stingerea incendiului. Au ars 30 de metri patrati de acoperis, trei usi si aproximativ 200 de kilograme de porumb. La aceeasi data, la ora 8:40, Sectia de pompieri Simleu Silvaniei a intervenit pentru a stinge un incendiu izbucnit la gospodaria lui N. I., din localitatea Carastelec. Cauza probabila de incendiu a fost jarul nestins de la un cazan de incalzire, care, cazand pe jos, a aprins materiale din hartie. Au ars acoperisul casei pe circa 20 de metri patrati si 250 de kilograme de plante furajere.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »