Saptamana plina de evenimente pentru Politia Rutiera

Magazin Salajean 16 martie 2009 0

Saptamana plina de evenimente pentru Politia RutieraIn actiunile desfasurate de agentia de politie rutiera din judetul Salaj, in perioada 6-12 martie, au fost constatate 10 fapte de natura penala, comise de catre o persoana pentru conducerea autoturismului sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala, de opt persoane pentru conducerea de masini neinmatriculate sau cu numere false, respectiv o persoana care s-a urcat la volanul autoturismului fara a avea permis auto.

De asemenea, in perioada amintita au fost constatate 1.688 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 283.000 lei. Politistii rutieri au amendat 115 persoane care, in calitate de pietoni, au traversat ori s-au deplasat neregulamentar de-a lungul drumului public, cinci persoane care s-au deplasat pe mopede sau biciclete neechipate corespunzator ori in timp ce se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si doua persoane care conduceau carute tractate de animale, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Insa, ca de fiecare data, majoritatea sanctiunilor au fost aplicate conducatorilor auto care au apasat putin mai tare pedala de acceleratie. Din cei 1.566 de soferi amendati, 1.162 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. Cei mai multi au fost surprinsi de aparatele de radar fixe amplasate in judet, anume 965 de soferi care s-au ales cu amenzi in valoare de 221.000 de lei. Totodata, agentii din cadrul Politiei Rutiere Salaj au depistat cu cele trei aparate radar mobile 197 de conducatori auto care au depasit limita legala de viteza, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj. Alti 27 de conducatori auto au fost sanctionati pentru ca au oprit ori stationat autovehiculul in locuri interzise, in timp ce 47 au ramas si fara permis de conducere pe langa amenda primita. Trei persoane au ramas fara permis pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, sase pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 de km la ora si 35 pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii pietonilor sau autovehiculelor sau efectuarea manevrei de depasire neregulamentara ori ca urmare a circulatiei pe contrasens. De asemenea, altor trei persoane le-a fost suspendat dreptul de conducere pentru neanuntarea si/sau neprezentarea la unitatea de politie competenta, in termen de 24 de ore de la implicarea intr-un accident de circulatie in urma caruia a rezultat numai avarierea vehiculului, a adaugat Tincuta Dumuta. In aceeasi perioada au fost retinute sase certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Din pacate, in perioada analizata, pe raza judetului Salaj s-a inregistrat si un accident de circulatie grav soldat cu un ranit grav, precum si un accident usor soldat cu un ranit usor. De la inceputul anului in curs, la nivelul judetului au fost inregistrate 17 accidente grave, soldate cu un mort si 20 raniti grav. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost inregistrate 22 accidente grave in urma carora si-au pierdut viata opt persoane, iar alte 33 au fost grav ranite, anul acesta s-au inregistrat mai putin cu cinci accidente grave, soldate cu sapte morti si 13 raniti grav.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »