Sambata se celebreaza Ziua Drapelului National

Magazin Salajean 25 iunie 2010 0

Sambata se celebreaza Ziua Drapelului NationalZiua Drapelului National, sarbatorita in fiecare an la data de 26 iunie, va fi marcata si in municipiul Zalau, sambata, de la ora 10, printr-o ceremonie publica organizata de Institutia Prefectului Judetului Salaj, pe platoul din fata sediului Palatului Administrativ. In cadrul ceremoniei, Drapelul National va fi sfintit de un preot dupa care va fi ridicat pe catargul din piata, in acordurile Imnului National.

De asemenea, oficialitatile judetene si locale vor vorbi despre insemnatatea evenimentului, festivitatea urmand a se incheia cu defilarea Garzii de Onoare. La acest eveniment, organizat in colaborare cu Consiliul Judetean si Primaria Zalau, vor participa reprezentanti ai unor institutii civile, militare si religioase, veterani de razboi, cadre militare in rezerva si in retragere. De asemenea, sunt asteptati la manifestari toti cei care vor dori sa-si exprime, cu aceasta ocazie, sentimentele de respect fata de Tricolor, unul din cele mai importante simboluri nationale. Ziua Drapelului National a fost proclamata prin Legea nr. 96/1998 si se sarbatoreste in fiecare an la data de 26 iunie.

Si jandarmii salajeni vor participa cu o subunitate de onor la manifestarile organizate in municipiu, cu prilejul sarbatoririi Zilei Drapelului National, unde vor asigura si masurile de ordine publica pe durata desfasurarii acestor activitati. Totodata, in cursul zilei de astazi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, va avea loc, in prezenta cadrelor unitatii, un seminar avand ca tema semnificatia istorica a Drapelului National.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »