Sâmbătă, jandarmii sălăjeni sting lumina

Flavia Pintea 21 martie 2013 1
Sâmbătă, jandarmii sălăjeni sting lumina

 

Jandarmeria Sălaj se va alătura şi în 2013 campaniei “Ora Pământului”, în semn de susţinere a eforturilor depuse împotriva poluării şi încălzirii globale. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean(IJJ) Sălaj, sâmbătă, 23 martie, timp de o oră, respectiv între orele 20,30 -21,30, jandarmii se vor alătura iniţiatorilor şi participanţilor acestei campanii ecologice, prin stingerea luminilor şi oprirea aparatelor electrice din locuinţele proprii, reducându-se astfel consumul de energie şi implicit, poluarea. De asemenea, potrivit unui comunicat al IJJ Sălaj, la nivelul inspectoratului se promovează un consum raţional al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative şi protejarea mediului înconjurător. Conform legislaţiei în vigoare, Jandarmeriei, îi revin atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.

În fiecare an, în luna martie, este organizată campania „Ora Pământului” (Earth Hour), având ca scop reducerea consumului de energie electrică, fiind susţinute astfel eforturile umanităţii împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania „Ora pământului” îşi propune, prin simplul gest de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor utilizării iresponsabile a resurselor.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 22 martie 2013 at 16:49 - Reply

    da ce sa zic interesant parca pe cineva intereseaza acest subiect
    nu mai aveti ce scrie doamnelor ziariste frumos

Lasa un Raspuns »