Sălajul, sub cod galben de ninsori şi viscol

Mihaela Oprea 18 ianuarie 2013 1
Sălajul, sub cod galben de ninsori şi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de ninsori, intensificări ale vântului şi viscol pentru 30 de judeţe din ţară, printre care şi Sălajul. Avertizarea este valabilă de astăzi, de la ora 6, până sâmbătă la ora 15.
Pe parcursul zilei de vineri, 18 ianuarie va ninge în judeţele Suceava, Neamţ, Botoşani, Bacău, iar în judeţele Iaşi, Vaslui şi Vrancea vor fi precipitaţii mixte, favorizând depuneri de polei. În cea mai mare parte a zonei montane va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, în special pe creste, viscolind şi spulberând zăpada.
În Banat, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 litri/metru pătrat. Vântul va avea intensificări locale, temporare, cu viteze mai mari în sud şi sud-est, unde rafalele vor depăşi 50 kilometri/oră.
În noaptea de vineri spre sâmbătă şi în prima parte a zilei de sâmbătă va ninge în Moldova, Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania şi în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vântul va continua să sufle tare la munte – peste 90 kilometri/oră – şi va avea intensificări temporare, cu viteze de 55-60 kilometri/oră îndeosebi în Moldova, Crişana şi Banat, viscolind şi spulberând zăpada.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. tudor 18 ianuarie 2013 at 11:26 - Reply

    doresc sa ninga mult sa ma dau cu saniuta

Lasa un Raspuns »