Salajul – sub asediul ninsorilor

Magazin Salajean 16 ianuarie 2012 0

Salajul - sub asediul ninsorilorTraficul rutier s-a desfasurat cu dificultate, la finele saptamanii trecute, pe drumul national E81 care face legatura cu judetul Cluj, portiunea cea mai grea fiind pe culmea Muntilor Meses, pe un tronson de 14 kilometri. Ninsoarea si lapovita au inceput in forta vineri dimineata, astfel ca in scurt timp, pe Meses, carosabilul a fost acoperit cu zapada. Utilajele de deszapezire au fost mobilizate de urgenta la fata locului, dar traseul a ramas unul dificil pentru soferii care nu au avut masinile pregatite cu anvelope de iarna. La fel, circulatia in Zalau a prezentat unele probleme: utilajele au fost scose pe principalele artere de circulatie, dar troatuarele acoperite de mocirla ingreunau traficul pietonal.

Iarna si-a intrat in drepturi in Salaj abia la finele saptamanii trecute, dimineata zilei de vineri aducand ninsori si lapovita in mai multe zone din judet.

In Zalau, zapada nu s-a asternut in paturi albe, asa cum ar fi asteptat mai ales prichindeii, ci s-a topit repede, transformandu-se intr-o mocirla care a dat batai de cap pietonilor. Baltile de pe trotuare s-au dovedit, in multe cazuri, greu de ocolit, astfel ca multi zalauani si-au scos din parcare autoturismele sau au comandat taxiuri pentru a ajunge dintr-un loc in altul.

Din pacate, in cartiere, cele mai mari probleme le prezentau strazile in panta, inguste, unde nervii soferilor au fost pusi la grea incercare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »