Salajenii au umplut Urgenta

Magazin Salajean 23 februarie 2010 0

Salajenii au umplut UrgentaAproape 300 de salajeni au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau, dintre care 98 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv.

Pacientii din cele trei zile libere au fost la fel de numerosi ca si in restul weekend-urilor, ceea ce arata ca, in ciuda avertismentelor si insiststentelor medicilor de a nu se aglomera Urgenta, salajenii trec peste vizitele la cabinetul de medicina de familie si merg intr-un suflet la spital, fie ca starea lor e grava sau nu. De altfel, au avut nevoie neaparat de ajutorul medicilor de la UPU doar 61 de bolnavi, restul putandu-se adresa si medicilor de familie, se mai arata in comunicatul de presa respectiv.

Cele mai multe cazuri raman si acum entorsele, fracturile, contuziile si trauamatismele, 49 de pacienti primind asemenea diagnostice, in timp ce alte 35 de persoane au fost depistate cu bronsite, viroze si pneumonii. Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduodenite etc.) au ajuns la spital 11 pacienti, cu sapte mai putini fata de statisticile din week-endul anterior.

Pe langa aceste cazuri, 12 femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate, iar zece salajeni au fost diagnosticati cu colica abdominala (cinci) si renala (cinci). Obisnuitii sectiei de Urgenta

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »