Salajeni muscati de animale si intepati de insecte

Magazin Salajean 2 noiembrie 2010 0

Salajeni muscati de animale si intepati de insecte

Sase salajeni s-au prezentat la spital, in acest sfarsit de saptamana, muscati fie de animale, fie de insecte. Din fericire, victimele au fost tratate in urgenta, fara a necesita spitalizarea.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Codruta Puscas, a declarat ca trei dintre pacienti au fost muscati de caini. Trei persoane care s-au prezentat la Unitatea de Primire Urgente (UPU), in acest week-end, au fost diagnosticate cu plaga prin muscatura de caine. Un barbat si o femeie din Zalau, ambii in varsta de 59 de ani, aveau plagi prin muscatura de caine la mana si coapsa.

De asemenea, o alta femeie, in varsta de 79 de ani, din Sarmasag, s-a prezentat la urgenta cu o muscatura de caine veche de trei zile. Din fericire, toti trei au fost tratati in UPU fara a necesita spitalizarea, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, alte doua persoane au ajuns la spital dupa ce au fost muscati de pisica. Barbatul de 56 de ani, din Zalau, prezenta plaga prin muscatura de pisica la mana, in timp ce o tanara de 22 de ani, tot din municipiu, o plaga la deget.

Tot pentru a primi tratament in regim de urgenta, la spital a ajuns o femeie de 59 de ani, din Zalau, cu o intepatura de capusa. In niciunul dintre cazuri nu a fost necesara spitalizarea, pacientii fiind tratati in urgenta, a conchis Codruta Puscas.

In total, la sfarsitul saptamanii s-au prezentat 272 de persoane, dintre care doar 52 au fost cazuri reale de urgente medicale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »