Salajeni gramada la Urgenta

Magazin Salajean 6 martie 2012 0

Salajeni gramada la UrgentaPeste 280 de persoane au avut nevoie de ingrijirile medicilor din Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, la finele saptamanii trecute, numarul pacientilor fiind cu 14 mai mare decat cel inregistrat cu sapte zile in urma.

Potrivit unui comunicat de presa remis de spitalul respectiv ieri, ca de obicei, in topul urgentelor s-au situat plagile, fracturile, entorsele si politraumatismele, in total 45 de persoane primind asemenea diagnostice, in timp ce 23 salajeni au avut probleme de sanatate din cauza hipertensiunii arteriale.

Doi salajeni au ajuns la spital dupa ce au fost implicati in conflicte degenerate in batai, in timp ce alte doua persoane au necesitat ingrijiri de specialitate dupa ce au fost implicate in accidente rutiere.

De asemenea, 19 pacienti au fost tratati pentru afectiuni ale sistemului digestiv, diagnosticele puse de medici fiind gastrite, gastroduodenite, enterocolite si gastroenterocolite. Medicii au mai tratat sase persoane diagnosticate cu colica abdominala (patru, n.r.) si biliara (doua, n.r.) si au ajutat 15 femei carora li s-a declansat travaliul sa aduca pe lume bebelusi. De asemenea, medicii mai mai tratat un salajean ajuns la Urgenta in stare avansata de ebrietate.

In total, la finele saptamanii trecute, au ajuns la UPU 283 de persoane, din care 71 au insemnat cazuri de urgente reale. Din totalul de pacienti, medicii au dispus internarea pentru 90 de persoane.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »