Salajean spulberat de un tren accelerat

Magazin Salajean 11 august 2011 0

Salajean spulberat de un tren accelerat

Un barbat in varsta de 69 de ani, din localitatea Glod, a ajuns in coma la spital, in cursul zilei de ieri, dupa ce a fost lovit de trenul accelerat Baia Mare – Cluj 1543, in dreptul Haltei Rus. In urma impactului deosebit de puternic, barbatul a intrat in stop cardio-respirator, medicii de la ambulanta reusind insa, dupa minute in sir de resuscitari, sa-l readuca in simtiri.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj, Tincuta Dumuta, ne-a declarat ca politistii s-au deplasat la fata locului pentru a stabili imprejurarile in care s-a produs accidentul. Un batran in varsta de 69 de ani, din localitatea Glod, a fost lovit de trenul accelerat Baia Mare – Cluj, in dreptul Haltei Rus. In urma impactului puternic, barbatul a suferit leziuni grave, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, a declarat Tincuta Dumuta.

De indata ce l-a vazut pe om cazut pe sine, conductorul a oprit imediat garnitura de tren, dupa cum ne-a spus viceprimarul comunei Rus, Machek Ioan. Conductorul trenului a spus ca barbatul statea asezat pe peron, alaturi de doi caini. In momentul in care locomotiva s-a apropiat, barbatul s-a ridicat in picioare si apoi a ajuns in fata locomotivei. Conductorul trenului nu si-a dat seama daca barbatul a cazut, dezechilibrandu-se, sau s-a aruncat intentionat in fata locomotivei, a declarat viceprimarul. Potrivit acestuia, barbatul are sotie si copii, dar nu locuieste impreuna cu acestia, fiind cunoscut in comuna ca un om mereu pe drumuri.

Preluat de o ambulanta, batranul a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Salaj pentru acordarea de ingrijiri medicale. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al unitatii spitalicesti mentionate, a declarat ca acesta a suferit politraumatisme in urma accidentului feroviar, aflandu-se in coma de gradul III/IV. Barbatul a fost stabilizat hemodinamic si respirator, fiind supus, in continuare, investigatiilor medicale, a precizat reprezentantul spitalului.

Politistii au deschis o ancheta in acest caz in vederea stabilirii exacte a cauzei si a imprejurarilor in care barbatul a fost lovit de trenul accelerat. Urmare evenimentelor, trenul accelarat Baia Mare – Cluj 1543 a avut la sosire o intarziere de 30 de minute.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »