Salajean premiat la Festivalul de folclor de la Mamaia

Magazin Salajean 6 septembrie 2011 0

Salajean premiat la Festivalul de folclor de la Mamaia

Un tanar solist de muzica populara din Salaj a castigat locul doi la sectiunea Solisti vocali din cadrul Festivalului National al Cantecului si Dansului Popular Romanesc de la Mamaia, editia 2011. Este vorba de Daniel Constantin Pop, de 18 ani din Simleu Silvaniei, care a reprezentat zona etnografica a Barcaului. Acesta a fost premiat la sectiunea Solisti vocali si rasplatit cu 1.000 de euro. Dintre cei care au evaluat valoarea participantilor, amintim pe: Eugenia Florea – presedintele juriului, etnomuzicolog, realizator de evenimente folclorice, Violeta Ianculescu – realizator de evenimente folclorice la Societatea Romana de Radiodifuziune, Nicolae Costin – dirijorul Orchestrei Radio, Adriana Mihai – realizator de emisiuni folclorice la Societatea Romana de Radiodifuziune, Viorica Barbu Iurascu – Lector Universitar Doctor, Universitatea „Spiru Haret” – Facultatea de Muzica, Voicu Enachescu – dirijor, directorul Centrului National de Arta “Tinerimea romana”, Virgil Nitulescu – director, Muzeul Taranului Roman Bucuresti, Gheorghe Parnica – dirijor si Florentina Satmari – realizator emisiuni folclorice de televiziune.

Trofee si premii in zece ani de interpretare

Din cele aflate de la Gavril Neaga, directorul Clubului Copiilor din Simleu Sivaniei, solistul salajean premiat la Mamaia, este elev in clasa a XII-a la Colegiul National Simion Barnutiu din orasul de sub Magura. El are aproape 30 de participari si premii castigate la concursuri nationale de folclor. Se pregateste de mai bine de zece ani la Clubul Copiilor si este solist al Ansamblului Barcaul.

La Festivalul National de Folclor de la Mamaia, Daniel Constantin Pop s-a remarcat prin repertoriul prezentat, costumul purtat, vocea si timbrul vocal. As mentiona ca el mai are inca de muncit, sub indrumarea instructorilor si specialistilor pentru dezvoltarea calitatilor vocale, pentru a atinge perfectiunea interpretarii vocale, pentru siguranta si precizie. Daca va tine cont de aceste aspecte si daca va munci constant, are toate sansele sa ajunga un interpret de valoare al cantecului popular romanesc, a apreciat Gavril Neaga.

Directorul Clubului Copiilor din Simleu Silvaniei a mai precizat ca solistul Ansamblului Barcaul, premiat la Mamaia, a mai fost rasplatit, anul acesta, pentru calitatile sale interpretative cu Marele Trofeu la: Concursul National de Folclor de la Slobozia, la Festivalul Dobrogea, mandra gradina de la Tulcea si la Festivalul de la Sibiu Vara, vara primavara.

Ansamblul Barcaul, laureat al Festivalului international de folclor de la Curtea de Arges

Gavril Neaga ne-a mai informat ca membrii Ansamblului Barcaul au fost premiati, in a doua parte a lunii august, pentru meritele lor artistice la Festivalul international de Folclor Brauletul care a avut loc la Curtea de Arges. Elevii simleuani s-au situat pe primul loc la sectiunea Ansambluri si au fost rasplatiti cu titlul de laureati ai festivalului, iar solista Alexandra Antal a luat locul I la Interpretare vocala.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »