Sălăjean judecat pentru o crimă comisă în Irlanda

Mihaela Oprea 22 februarie 2013 2
Sălăjean judecat pentru o crimă comisă în Irlanda

Un sălăjean în vârstă de 32 de ani, Stoica R., a fost trimis în judecată joi pentru săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav, fiind suspectat că ar fi ucis cu sânge rece un bărbat în timp ce se afla în Irlanda. Stoica este căutat de autorităţile din ţară şi din străinătate, după ce judecătorii Tribunalului Sălaj au emis anul trecut un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru infracţiunea de omor. Pentru fapta sa, sălăjeanul riscă să-şi petreacă restul zilelor în spatele gratiilor.

În cursul anului trecut, cazul sălăjeanului Stoica R. a fost declinat pentru cercetări procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj. Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Sălaj, Brăduţa Ţăran, ne-a declarat că urmărirea penală a inculpatului a fost preluată de către procurorii sălăjeni de la autorităţile din Irlanda. “În luna mai 2012, procurorii au formulat o propunere de arestare preventivă a inculpatului S.R., suspectat de comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Din propunerea de arestare preventivă reiese că, în data de 13 iulie 2007, partea vătămată s-a deplasat împreună cu alţi cetăţeni români şi polonezi într-o localitate din Irlanda, unde au organizat o operaţiune de copiere a cardurilor bancare. Gruparea infracţională a fost depistată de trecători în momentul în care încercau să cloneze cardurile la bancomatul unei bănci, motiv pentru care membrii grupării au abandonat operaţiunea fugind fiecare pe cont propriu”, a declarat Brăduţa Ţăran.
De aici încolo au început problemele. Se pare că unul dintre membrii grupului a ajuns să fie suspectat că ar fi ascuns un dispozitiv de citire a cardurilor, ceea ce i-a înfuriat pe membrii. “O parte dintre membrii grupării infracţionale s-au întâlnit într-o altă localitate, din comitatul Meath, unde S.R., de 32 de ani, din Sălaj, avea închiriat un apartament. Din această bandă făcea parte şi I.L.D., cetăţean român, suspectat de membrii grupului că ar fi ascuns de aceştia un dispozitiv de citirea cardurilor, în valoare de aproximativ 10.000 de lei”, a afirmat purtătorul de cuvânt.
Potrivit sursei citate, pentru recuperarea dispozitivului, inculpatul S.R. l-ar fi legat şi agresat în repetate rânduri pe cetăţeanul român. “În urma acestor agresiuni, partea vătămată I.L.D. a decedat”, a precizat Brăduţa Ţăran.
Rudele bărbatului ucis cu sânge rece, Didina şi Tatiana Maria D., s-au constituit părţi civile în dosarul în care inculpatul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor deosebit de grav. Purtătorul de cuvânt al instanţei sălăjene nu a putut da mai multe informaţii dacă cele două solicită daune morale în acest dosar. “În acest dosar, primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 3 aprilie, anul acesta”, a precizat Ţăran.
Potrivit aceleaşi surse, sălăjeanul Stoica R. este căutat de mai multă vreme de autorităţile române, după ce magistraţii sălăjeni au admis, în 9 mai 2012, cererea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Instanţa a dispus emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă, urmând ca inculpatul să fie prezentat instanţei pentru audiere, imediat ce este prins.
Autorităţile sălăjene nu au declarat dacă inculpatul a fost prins până la această dată sau dacă se află în ţară. Se pare că, după ce a comis odioasa crimă, sălăjeanul a dispărut din Irlanda, ulterior fiind arestat în Polonia.
Pentru fapta sa, sălăjeanul riscă să stea în spatele gratiilor tot restul vieţii. Legea prevede pentru infracţiunea de omor deosebit de grav o pedeapsă cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.
Vom reveni cu amănunte.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. apa 23 februarie 2013 at 13:24 - Reply

    de unde ii stoica asta?

  2. Anonim 27 februarie 2013 at 17:02 - Reply

    da ce te inteerseaza

Lasa un Raspuns »