Salajean arestat in Spania cu ajutorul Interpolului

Magazin Salajean 28 noiembrie 2007 0

Salajean arestat in Spania cu ajutorul Interpolului

Pentru comiterea infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si proxenetism, in data de 24 mai 2006, Tribunalul Salaj emitea un mandat de arestare preventiva, pentru o perioada de 30 de zile, pe numele salajeanului B. Tiberiu Calin.

Potrivit unor informatii furnizate de catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Salaj, din probatoriul administrat, se pare ca, in perioada 2003-2004, tanarul a facut parte dintr-un grup infractional organizat, care se ocupa cu racolarea si transportul de tinere din judetul nostru in anumite localuri din Cehia si Germania, locatii in care salajencele intretineau relatii sexuale contra unor sume de bani.

Revenind la momentul emiterii mandatului de arestare preventiva, de remarcat faptul ca, la acea data, B. Tiberiu Calin isi luase talpasita din tara, motiv pentru care a fost dat in urmarire internationala prin Interpol. Dupa circa un an si jumatate de la emiterea mandatului de arestare, mai precis in data de 29 octombrie 2007, salajeanul a fost arestat in Spania, ulterior fiind extradat si, totodata, pus la dispozitia autoritatilor romane. La mai putin de o luna de la extradarea sa, insotit de politistii de la IPJ Salaj, B. Tiberiu Calin a fost prezentat Tribunalului, institutie care nu a avut decat sa confirme arestarea preventiva a salajeanului. In momentul de fata, B. Tiberiu Calin se afla in arestul politiei si risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 20 de ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »