S-a rasturnat cu masina in sant

Magazin Salajean 24 ianuarie 2011 0

S-a rasturnat cu masina in sant

Un satmarean in varsta de 20 de ani a fost implicat, saptamana trecuta, intr-un accident de circulatie produs intre localitatile Sarmasag si Salajeni. Tanarul a pierdut controlul masinii si s-a rasturnat in santul de pe marginea drumului.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca accidentul rutier s-a produs din cauza vitezei excesive. Un satmarean in varsta de 22 ani, in timp ce conducea autoturismul intre localitatile Sarmasag si Salajeni, nu a adaptat viteza de deplasare la conditiile de dum, a derapat si s-a rasturnat in santul din partea stanga a drumului. In urma impactului a rezultat ranirea usoara tanarului, pasager pe bancheta din spate in autoturism. Tanarului i-au fost acordate ingrijiri medicale pe loc, nefiind necesara transportarea lui la o unitate spitaliceasca, a declarat purtatorul de cuvant.

Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

Peste 900 de salajeni, sanctionati in trafic

Peste 900 de salajeni au fost sanctionati contraventional de catre politistii salajeni, in perioada 14-20 ianuarie, pentru nerespectarea normelor de circulatie in trafic. Valoarea amenzilor a insumat 96.400 de lei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Salaj, Maria Cristea, a afirmat ca majoritatea sanctiunilor contraventionale au fost scrise pe numele conducatorilor auto. Contraventional au fost sanctionati, in perioada de referinta, 818 conducatori auto pentru diferite abateri. Dintre acestia, 363 au condus autovehicule cu viteza peste limita legala. De asemenea, pe langa amenda primita, 40 de soferi au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. Cele mai multe permise, in numar de 14, au fost retinute conducatorilor auto prinsi in timp ce efectuau depasiri neregulamentare, a precizat Cristea.

Politistii au sanctionat si 90 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 18 persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator, si doua persoane care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator.

Imbucurator este faptul ca numarul accidentelor de circulatie a scazut in saptamana analizata, fiind inregistrate un accident grav soldat cu un ranit si un accident usor. Astfel, pentru mentinerea unui trend descendent a accidentelor rutiere grave si reducerea gradului de victimizare a populatiei ca o consecinta a acestora, la nivelul judetului Salaj se vor lua masuri de identificare a cauzelor generatoare de accidente. Anume, in perioada 21-31 ianuarie, se vor executa actiuni preventive si de impunere a legii in acest scop, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit sursei citate, participantii la trafic vor trebui sa aiba in vedere respectarea regulilor de circulatie pe linia vitezei, portul centurii de siguranta, asigurare obligatorie,depasire si alcool. Totodata, politistii vor urmari si respectarea regulilor de circulatie de catre pietoni.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »