S-a infiintat Cooperativa Agricola Melifera Carpatica, la Zalau

Magazin Salajean 24 februarie 2012 0

S-a infiintat  Cooperativa Agricola Melifera Carpatica,  la ZalauApicultorii salajeni se pot inscrie si pot beneficia de sprijin in activitatea lor in cadrul unei asociatii de profil nou infiintate in judet. Potrivit initiatorului acestui demers, Sebastian Hedea, in aceasta luna, s-a infiintat Cooperativa Agricola Melifera Carpatica, tocmai pentru a veni in sprijinul apicultorilor, fermierilor, piscicultorilor, pomicultorilor si silvicultorilor, pentru a-si putea accesa masuri in vederea obtinerii fondurilor europene si a subventiilor din programul national apicol si nu numai. Acest pas a fost anuntat recent, la inaugurarea magazinului apicol din zona Perla. In cadrul acestuia, consumatorii de produse pe baza de miere si apicultorii au la dispozitie, in Zalau, o unitate comerciala special destinata lor. Aici sunt comercializate produse apicole, precum si utilaje si unelte, de la A la Z, necesare muncii apicultorilor. Potrivit informatiilor furnizate de administratorul societatii comerciale Apifilia Carpatica Zalau, Sebastian Hedea, Magazinul apicultorului s-a deschis in luna noiembrie 2011 in zona Perla, vizavi de Cipricom.

Am dat in functiune acest magazin din dorinta de a le fi de folos apicultorilor si de a contribui la dezvoltarea acestui domeniu la nivelul judetului Salaj. Suntem singurii care, in prezent, putem sa le oferim in gama variata, tot felul de unelte si utilaje apicultorilor. Sunt la aceasta data in judet peste 2.500 de apicultori, marea majoritate a acestora accesand, in functie de numarul de familii de albine, fonduri prin proiecte cu finantare europeana. Cu acesti bani sunt achizitionate utilajele si uneltele mentionate in proiect. Beneficiarii acestui sprijin financiar nu mai sunt nevoiti sa-si cumpere materialele de la targurile apicole din tara, pentru ca aici gasesc toate produsele necesare, a aratat Sebastian Hedea.

Achizitii – prin comenzi online

Reprezentantul firmei a mentionat ca produsele unitatii pot fi achizitionate prin comenzi online de catre apicultori si prin intermediul site-ului www.apifiliacarpatica.ro, dar si la targurile apicultorilor din tara. Apicultorii prezenti in magazin au apreciat ca unitatea le este de un real ajutor, fiind singura care poate sa le ofere in prezent hrana necesara albinelor, la un pret foarte accesibil. La Magazinul Apicultorului se vand: centrifugi pentru stors miere pentru 3,4 sau 6 rame la preturi similare celor de la targurile apicole din tara; utilaje necesare lucrului cu mierea, cu ceara, cu ramele, hrana pentru albine, tratamente naturale, costume de protectie pentru apicultori, ambalaje, PET-uri.

In ce privesc produsele apicole, la Magazinul Apicultorului pot fi cumparate: miere de albine, polen, propolis, laptisor de matca, tratamente naturale pentru unele afectiuni (toate pe baza de produse ale stupului, avand chiar si imunostimulatoare pentru diabetici). Aceste produse, asa cum apreciaza administratorul SC Apifilia Carpatica Zalau, sunt o sursa de energie si foarte binevenite in tratamentul unor afectiuni, ele continand foarte multe vitamine si minerale.

Consultanta gratuita

De retinut este faptul ca la Cooperativa Agricola Melifera Carpatica, se poate obtine consultanta gratuita de catre membrii cooperatori, in vederea intocmirii dosarelor de subventie si fonduri europene, cooperativa fiind destinata tuturor fermierilor, piscicultorilor, pomicultorilor, crescatorilor de animale, apicultorilor, silvicultorilor, agricultorilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »