Rubinele confiscate la Zalau, puse in vanzare cu 80.000 de lei

Magazin Salajean 5 martie 2012 0

Rubinele confiscate la Zalau, puse in vanzare cu 80.000 de leiComoara de rubine, confiscata de politisti de la un italian care incerca sa le vanda in centrul Zalaului, si-a mai pierdut din valoare. Directia Generala a Finantelor Publice Cluj, in posesia careia se afla pietrele pretioase, organizeaza luna aceasta o noua licitatie cu vanzare a rubinelor, la un pret mai mic cu aproximativ 40 la suta fata de valoarea initiala.

Nenumaratele licitatii organizate pentru vanzarea rubinelor aflate in posesia Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Cluj, incheiate fara nicio bucata valorificata, au scazut considerabil valoarea acestora. Potrivit datelor existente la nivelul Fiscului clujean, cele 6.096 de bucati de pietre pretioase, in greutate totala de 1.784,61 de grame, au fost reevaluate la pretul de 45 de lei gramul, inclus TVA, respectiv la aproximativ 80.000 de lei intreaga cantitate. Pretul cu care acestea urmeaza a fi puse in vanzare este cu 15 lei per gram mai mic decat la licitatia cu vanzare de luna trecuta si cu pana la 40 la suta fata de valoarea initiala cu care au fost preluate.

Alaturi de rubine, la licitatia de luna aceasta sunt scoase la vanzare si mai multe bijuterii din aur. Potentialii cumparatori vor trebui sa depuna ofertele cu nominalizarea cutiei sau greutatea cutiei, in plic inchis si sigilat, pana cel mai tarziu in data de 16 martie 2012, oferta care sa cuprinda minim pretul stabilit de catre comisia de evaluare. Plicurile se vor desigila, pentru analizarea ofertelor de achizitionare rubine si bijuterii aur, in prezenta deponentilor, in data de 21 a lunii in curs, la ora 12, in incinta Trezoreriei Municipiului Cluj-Napoca.

Pietrele pretioase au dimensiuni variabile intre 6×3 milimetri si 9×6 milimetri, greutate variabila intre 0,33 grame (1,66 carate) si 1,11 grame (5,54 carate). Rubinele de culoare rosu-violacee si rosie-bruna sunt catalogate ca fiind rare, au o calitate de slefuire medie. Pietrele sunt ambalate si pastrate in 19 cutii care contin intre 226 si 350 de bucati. Vanzarea produselor se face prin achizitionarea intregii cantitati sau pe cutii.

Sirul licitatiilor pentru vanzarea rubinelor continua, desi reprezentantii DGFP Cluj sustineau ca, in cazul neprezentarii unor ofertanti la licitatia din februarie, pietrele pretioase vor fi stocate spre pastrare pentru un an de zile, urmand ca abia dupa aceea sa se mai organizeze proceduri de vanzare.

Rubinele au fost confiscate de lucratorii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj in luna octombrie a anului trecut, de la un cetatean italian, Massimo T., de 42 de ani, care nu avea niciun act pentru a dovedi provenienta lor. Acesta, impreuna cu prietena sa, o salajeanca in varsta de 28 de ani, au fost prinsi in flagrant in timp ce incercau sa le vanda in parcarea mare de pe bulevardul Mihai Viteazul, din centrul municipiului. In ciuda cantitatii impresionante de pietre pretioase fara documente, italianul si prietena acestuia au fost amendati fiecare cu 10.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »