Revelionul salajenilor, intre ofertele agentiilor de turism si criza

Magazin Salajean 20 decembrie 2011 0

Revelionul salajenilor, intre ofertele agentiilor de turism si crizaSalajenii pot petrece noaptea de Anul Nou nu numai acasa cu prietenii si familia, ori la restaurante sau cabane, ci in diferite destinatii din tara sau strainatate. Ofertele abunda la agentiile de turism din Zalau, prin pachete atractive, cu valori care pot multumi si pe cei care invoca criza. Salajenii, chiar daca sunt mai conservatori si nu au adoptat intru totul moda plecarii de-acasa de Revelion, se intereseaza din ce in ce mai mult de astfel de optiuni, noaptea dintre ani fiind, fara indoiala, de la cel mic la cel mare, de la cel sarac, la cel avut, motiv de petrecere si distractie.

Felix, Suior sau Vatra Dornei

Salajenii au la dispozitie oferte foarte atractive la agentia de turism Avias Transilvania. Potrivit informatiilor furnizate de directorul agentiei, Corina Muresan, pana la aceasta data au fost solicitate locuri in statiunea Suior, pentru care tariful este de la 1.499 lei pe persoana pentru un pachet turistic de trei nopti. Tariful include cazare cu mic dejun, bufet suedez, pranz si cina la bufet suedez, cina maramureseana, acces gratuit la sauna, jacuzzi, cinci urcari cu telescaunul pe zi si cina festiva de Revelion. Cei care doresc sa sarbatoreasca sosirea Anului Nou in Felix, destinatia cea mai solicitata de salajeni, au de achitat 651 de lei pentru cazarea la hotelul Mures (de doua stele) in doua nopti, cu mic dejun inclus, masa in sistem fisa cont, acces la strandul Felix, cina Bihoreana, masa de Revelion si masa de Carnaval. Avantajoasa poate fi considerata si oferta de la Sovata, de la hotel Faget (de doua stele), unde pentru un pachet de trei nopti pentru o persoana se platesc 600 de lei, valoare in care sunt incluse: cazarea si masa in sistemul ales, cina festiva de Revelion, Balul Anului Nou, taxa balneara si taxa de organizare. La Vatra Dornei, pentru trei nopti la hotel Bradul-Calimani (de doua stele) costul biletului este de 900 de lei pe persoana, valoare ce include cazarea in functie de pachetul ales pentru trei nopti, cina la bufet suedez (in 30 decembrie), mic dejun si pranz la bufet suedez (in 31 decembrie), cina festiva de Revelion, brunch in 1 ianuarie 2012, cina festiva de carnaval (spectacol Datini si obiceiuri) in prima zi a noului an, mic dejun la bufet suedez in 2 ianuarie 2012 si acces la centrul SPA (sauna, piscina si jacuzzi). Cei care aleg Avias Transilvania pot petrecere Revelionul la Borsa, la hotel Paltinis, unde pentru trei nopti de cazare preturile variaza intre 895 de lei pe persoana si 940 de lei pe persoana. Costul unei minivacante de patru zile in aceeasi locatie poate fi intre 955 de lei pe persoana si 1.080 de lei pe persoana, iar pentru cinci nopti de cazare intre 1.125 de lei si 1.285 de lei pe persoana (tarife ce includ bonuri valorice si masa de Revelion). Dintre destinatiile externe, Avias Transilvania are locuri de Revelion la Viena, individual, cu preturi de la 169euro pe persoana pentru un pachet de trei nopti cazare in hotel de 4 stele cu mic dejun. Revelionul poate fi petrecut si la Budapesta, cu preturi de la 366 euro pe persoana pentru trei nopti de cazare (in hotel de 4 stele), cina festiva, masa, acces la centru SPA, dar si in statiunea cu bai termale Hajduszoboszlo, de la 194 euro pe persoana pentru trei nopti la hotel de trei stele. Atractiva este si oferta agentiei pentru petrecerea sarbatorilor in Egipt (cu plecare din Budapesta), pentru care tarifele incep de la 469 de euro pe persoana pentru un sejur de opt nopti la hotel de trei stele, cu all inclusive (cu mentiunea ca pretul nu include taxe).

Sarbatori in stil traditional romanesc sau in Slovacia?

Reprezentantul agentiei Gamma Tour, Gabriel Farnas, a aratat ca cele mai solicitate sunt locurile la Felix, unde salajenii pot petrece trei nopti la hotel de doua stele, pentru care tariful este de 637 de lei pe zi, pretul include doua mese pe zi, cazarea si masa de Revelion. La Sovata, la hotel de doua stele, tot pentru trei nopti, masa festiva de Revelion si doua mese pe zi se plateste 600 de lei pe persoana. Foarte tentante sunt si ofertele agentiei in judetul Maramures, la pensiuni agroturistice de trei margarete. Pentru patru nopti, trei mese pe zi, cina de Anul Nou, cina traditionala de Sfantul Vasile, precum si alte surprize cu specific local se plateste 1.200 de lei pe persoana. In strainatate, cele mai tentante oferte ale agentiei Gamma Tour sunt din Slovacia, pentru care salajenii s-au inscris deja in numar mare. Plecarea este organizata din Zalau, cazarea este asigurata la hotel de doua stele in statiunea Tatranska Lomnica, oferta care include mic dejun si cina, masa festiva de Revelion, acces la piscina, facilitati SPA si transportul. In Ungaria, agentia ofera locuri la Hajdzuszoboszlo, la hotel de trei stele, unde pentru trei nopti, doua mese pe zi, masa de Revelion si acces la strandul hotelului se platesc 200 de euro pe persoana. Tot in aceasta statiune, la hotel de patru stele, cazarea pentru trei nopti este de 330 de euro, cu doua mese pe zi si masa de Revelion inclusa.

EuroPop asteapta clienti

Reprezentantul firmei EuroPop ne-a spus ca ofertele agentiei pentru petrecerea Revelionului in tara se cifreaza in jurul valorii de 900 de lei pe persoana. In localitati din afara granitelor preturile incep de la 200 de euro pe persoana. Din cele mentionate de administratorul firmei, cu toate ca agentia dispune de o paleta larga de oferte, prea putini salajeni s-au aratat interesati de locurile puse la dispozitia lor, fie din cauza crizei, fie pentru ca firma este cunoscuta mai mult in domeniul transportului.

De Anul Nou, prin

Tara Sfanta

Oferte Last minute se gasesc la agentia Diversa pentru petrecerea Anului Nou in Austria, la Villertal Fugen, unde cazarea este asigurata, timp de sapte nopti, in apartamente de trei stele, in suma de 590 de euro, cost in care nu este inclusa masa. In schimb, tot in Austria, tot in aceeasi statiune, pot fi procurate locuri la hotel de doua stele plus, cu 258 de euro pe persoana pentru 7 nopti (cost ce include cazare cu mic dejun). Revelionul poate fi petrecut si la Hajduszoboszlo, unde pentru doua nopti de cazare se plateste 190 de euro, cost ce include cazare la hotel de trei stele cu demipensiune, cina de Revelion. In schimb, cei care doresc sa petreaca Revelionul mult mai departe de casa, pot opta pentru Israel, unde din 630 de euro pe persoana (cu toate taxele incluse) se poate beneficia de transportul cu avionul, cazare cu demipensiune, vizitarea unor obective din Ierusalim, Bethleem, popas la Marea Moarta, Ierihon, (masa de Revelion poate fi achitata optional, nefiind inclusa in pret). Diversa Agency mai mizeaza si pe oferta din Egipt, in statiunea Marsa Alam, pentru care salajenii platesc 680 de euro pe persoana pentru opt nopti de cazare la hotel de patru stele cu all inclusive si masa de Revelion. Mai aproape de casa sunt disponibile locuri la Felix, Borsa si Cavnic. Directorul agentiei, Anca Bunea a precizat ca pentru statiunea Felix sunt doua posibilitati de cazare, respectiv la hotel de trei stele (la pretul de 992 de lei pe persoana pentru trei nopti, cazare cu demipensiune, masa festiva de Revelion, cina si carnavalul din prima zi a Anului Nou, precum si accesul la piscina), precum si la hotel de doua stele (cu 732 de lei pe persoana, cu servicii similare si acces la strandul Felix). Sunt locuri si la Borsa, la hotel de trei stele, la pretul de 895 de lei pe persoana pentru trei nopti de cazare (cu masa de Revelion inlusa in acest cost si cu bonuri de masa de 70 de lei pe zi pentru fiecare persoana). Asa cum a aratat Anca Bunea, la Diversa Agency, pana acum, au fost solicitari pentru biletele din Austria, Ungaria si Felix.

Pentru cei cu buzunare pline, Antalia sau Dubai

Salajenii pot opta si pentru ofertele agentiei Porolissum Tour, care are locuri pentru petrecerea Revelionului in statiunile din Maramures (la Borsa, Mogosa, Cavnic), atat la hotel, cat si la pensiuni agroturistice, cat si in statiunile de tratament balnear: Felix, Sovata sau in statiunile de pe Valea Prahovei (la Predeal, Busteni, Sinaia, Poiana Brasov). Preturile difera in functie de statiune, categoria unitatii de cazare si de numarul de zile. Pentru cel putin trei zile, pretul de cazare la pensiune, avand inclusa masa de Revelion este de la 400 de lei, iar la hotel de doua stele, pentru trei zile, pretul este de la 660 de lei. Salajenii mai pretentiosi pot alege din oferta agentiei Porolissum Tour bilete in strainatate. In Grecia sunt locuri disponibile in Riviera Olympului, in Creta, peninsula Halkidiki, unde valoarea biletelor este calculata in functie de mijlocul de transport si numarul de zile de cazare (de exemplu, pe Riviera Olympului, pentru patru nopti de cazare costul biletului este de la 250 de euro pentru o persoana). In Bulgaria, cele mai mici preturi pornesc de la 200 de euro pentru trei nopti, cu transportul inclus (sunt locuri chiar si la Nisipurile de Aur). In Austria pentru sapte nopti de cazare la un hotel de trei stele cu demipensiune si fara transport se plateste de la 500 de euro pe persoana. La Viena, pentru trei nopti, cazarea la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cu masa de Revelion pretul este de 185 de euro, iar in Venetia, pentru cinci nopti cu masa de Revelion, transport si mic dejun se plateste 285 de euro. Tentante pot fi si ofertele din Istambul (la cel putin 200 de euro pentru patru nopti de cazare, mic dejun inclus, transport si masa de Revelion), in Egipt sau Antalia (cu 690 de euro, cazare la hotel de patru stele pentru noua zile) sau in Dubai (cu 780 de euro pentru sapte zile).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »