Retea de falsificatori si plasatori de bancnote, anihilata in Salaj

Magazin Salajean 19 noiembrie 2009 0

Retea de falsificatori si plasatori de bancnote, anihilata in SalajO retea de falsificatori si plasatori de bancnote, care actiona in opt judete, a fost destructurata de politistii salajeni, in cadrul unei actiuni considerata de oamenii legii ca fiind cea mai dificila si periculoasa din acest an.

Potrivit comisarului Cristian Latcau, seful Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Salaj, la inceputul lunii octombrie, trei persoane de etnie roma au pus in circulatie, pe raza judetului, mai multe bancnote contrafacute, din cupiurile de 200 de lei (toate avand aceeasi serie), prin schimbarea acestora in bancnote din cupiuri diferite de valoare mai mica sau prin cumpararea unor produse ieftine. Lucratorii din cadrul SCCO au constatat ca, in Salaj, din reteaua de falsificatori si plasatori de bancnote false fac parte trei indivizi: V.T., V.I. si V.I., cu varste cuprinse 24 si 38 de ani, toti avand domiciliul in Zalau. Conform SCCO, la inceputul lunii in curs, mai precis in 6 noiembrie, in baza unor autorizatii de perchezitie emise de DIICOT, Biroul Teritorial Teritorial Salaj, au fost descoperite la domiciliile celor trei mai multe bancnote contrafacute. Cu aceasta ocazie, au fost retinute doua persoane pentru continuarea cercetarilor.

Cercetarile au fost extinse si s-a stabilit ca, in perioada octombrie-noiembrie, membrii retelei – din care fac parte si cei trei infractori prinsi in Zalau – au contrafacut si plasat pe raza judetelor Harghita, Mures, Neamt, Bacau, Vaslui, Suceava, Iasi si Salaj, 350 de bancnote contrafacute, din cupiurile 200 si 100 lei.

Toti cei implicati in falsificarea si plasarea de bancnote false sunt cercetati pentru comiterea infractiunilor de initiere sau constituirea unui grup, falsificare de monede sau alte valori si inselaciune, riscand pana la 25 de ani de inchisoare. De asemenea, este foarte posibil ca, si la aceasta ora, in judetul nostru, sa circule bancnotele false plasate pe piata de acesti infractori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »