Reprezentatie de exceptie a grupului Menestrelii la Simleu Silvaniei

Magazin Salajean 3 iunie 2009 0

Reprezentatie de exceptie a grupului  Menestrelii  la Simleu Silvaniei

Biserica Greco-Catolica din Simleu Silvaniei a fost, de 1 iunie 2009, gazda concertului instrumental al micilor violonisti. Sub titulatura Lasati copiii sa cante!, adaptata dupa dictonul crestin al Mantuitorului: Lasati copii sa vina la Mine!, concertul de muzica simfonica si medievala a strans laolalta, alaturi de numerosi parinti si copii, rude, profesori, cetateni dornici sa simta vibratiile melodioase ale micilor violonisti.

Solistii prezenti la concert au sutinut cea de-a doua reprezentatie, totodata acestia fiind elevi ai claselor de vioara ale profesoarei Maria Achim din cadrul Liceului de Arta Ioan Sima din Zalau si ai profesoarei Felicia Man, din cadrul Scolii Gimnaziale Silvania din Simleu.

Sub indrumarea profesoarelor de muzica amintite si in acompaniamentul profesorului corepetitor Ciprian Ghiurco, copiii au interpretat lucrari din creatiile mai multor compozitori.

Astfel, Klaudia Kelemen (clasa I) a interpretat opera Mars de Johan Sebastian Bach, Denisa Ember (clasa a II-a) a interpretat opera Mazurka de Komaravski, iar Paula Chioran (clasa a II-a) a oferit publicului pasaje din creatia lui Mircea Badulescu, Primii Ghiocei. Concertul pentru vioara in Sol major de Antonio Vivaldi a fost interpretat de Horea Pasca (clasa a III-a), iar opera celebrului compozitor german Oskar Rieding: Impromptu, a fost interpretata de Alina Ember (clasa a IV-a). Andra Braban (clasa a IV-a) a cuprins in repertoriul sau cateva Amintiri din Moscova de Henryk Wieniawski, fiind urmata de Raisa Crasmaru (clasa a IV-a) cu o gavota a compozitorului belgian Fran

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »