Reguli noi de depunere a declaratiilor

Magazin Salajean 6 decembrie 2011 0

Reguli noi de depunere a declaratiilorDirectia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Salaj face cunoscut faptul ca, incepand cu 1 decembrie, declaratiile 100, 300 si 710 se vor putea depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe portalul ANAF, pentru perioada de raportare, incepand cu noiembrie 2011.

Depunerea prin Internet va putea fi facuta doar pe pagina de upload creata initial pentru declaratia 112, accesibila prin portalul www.e-guvernare.ro, dupa autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaratiilor, le vor putea depune la ghiseul organelor fiscale, in format PDF cu fisier xml atasat, pe suport CD, insotite de declaratia listata, semnata si stampilata.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie 2011, declaratiile 100, 300 si 710 vor putea fi depuse doar la ghiseu, pe suport de hartie cu cod de bare sau cu fisier txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenta accesibile pe portalul ANAF, sectiunea Asistenta contribuabili – Programe utile – Declaratii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenta (Soft A si Soft J) pentru declaratiile 100, 300 si 710 pot fi descarcate de pe portalul ANAF, sectiunea Declaratii electronice – Descarcare formulare, unde se regasesc si prevederile legale, precum si instructiunile, inclusiv documentatia de ajutor.

DGFP Salaj mai face cunoscut ca, prin folosirea noii platforme tehnologice, se usureaza efortul contribuabililor la depunerea declaratiilor in forma electronica prin Internet si se reduce timpul de raspuns catre acestia dupa verificarea documentelor depuse prin Internet.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »