Rapirea din serai!

Magazin Salajean 29 septembrie 2008 0

Rapirea din serai! Lacrimi si jale intr-o familie de romi din Simleu Silvaniei, dupa ce o copila de 13 ani a fost rapita, saptamana trecuta, de mai multi tineri, printre care si un var primar, de 17 ani, cu care se presupune ca fata ar fi avut o relatie in ultimii 2 ani.

Fata ar fi fost rapita din gradina casei, de unde patru tineri au luat-o pe sus, au trecut-o peste gard si, ajunsi in strada, au disparut cu o masina. Tipetele fetei au alertat familia, dar nimeni nu a mai apucat sa faca nimic. Parintii au reclamat cazul la politie, dar nici pana acum cei doi tineri nu au fost gasiti. Am iesit afara si nu am gasit-o. Am mers repede in gradina si se vedeau pasii, ca era pamantul moale. I se vedeau urmele. Am vazut apoi o masina ca pornea tare si, repede, am fugit la baieti in fata casei si am strigat <>. Am fugit si la Politie, dar nu i-am mai dat de urma de atunci, ne spune, cu lacrimi in ochi, Viorica Cenghetus, mama fetei.

Femeile din familie care au auzit-o pe aceasta strigand au apucat sa ii vada pe tinerii care au furat-o peste gard. Sunt chiar vecinii de la capatul gradinii si rude ale familiei Cenghetus. Ba, mai mult, printre ei se afla un verisor primar, de 17 ani, pe care copila il vedea mai mult decat ca pe o rudenie. Potrivit politistilor simleuani, exista indicii care arata ca fata avea o relatie de 2 ani cu acest baiat. La Politia Simleu Silvaniei a fost sesizata disparitia minorei Ancuta Cenghetus, de 13 ani. La fata locului s-au deplasat echipe din cadrul IPJ Salaj si Politia Simleu Silvaniei. Din investigatiile efectuate, s-a constatat ca fata ar fi plecat cu iubitul ei, sustine Ioan Lazar, adjunctul Politiei Simleu Silvaniei.

Cum, insa, adolescentul era varul primar al Ancutei, parintii le interziceau tinerilor relatia. Ba, mai mult, insista ca fata a fost rapita nu atat de iubit, ci de ceilalti trei baieti care au luat-o pe sus si au bagat-o in masina. Ce stie o fetita de 13 ani? Sa aiba iubit la 13 ani? Tinerii ce au dus-o aveau catre 25-26 de ani, numai unul avea 17 ani. Se poate sa fie luata de iubitul ei, dar nu pot sa zic ca-i iubitul ei, pentru ca e verisorul ei primar. Nu pot sa zic ca e iubitul ei. Sunt verisori. Daca mergea numai cu baiatul si soferul, as fi zis ca e rapita de iubitul ei, dar au dus-o patru. Au dus-o cu forta si erau patru persoane, povesteste Viorica Cenghetus.

Cu toate ca i-au cautat pe cei doi tineri neincetat prin mai multe judete, nici politia si nici familiile nu au reusit sa le dea de urma.Nu am gasit-o nicaieri. Am umblat pana la Timisoara, Arad, Bihor, dar nimic. Cred ca e inchisa in ceva casa. Spune Ioan Cenghetus, tatal fetei. Ieri, cei care o cauta pe Ancuta au reusit sa dea de urma masinii cu care a fost dusa fata de acasa. Era in apropiere de Cehei. Alte informatii nu au fost gasite, insa.

Cum copila este odorul familiei Cenghetus, parintii si rudele continua sa o caute. Ba chiar ar plati oricat, numai ca Ancuta sa fie din nou acasa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »