Ramasi sub cerul liber in prag de iarna

Magazin Salajean 17 noiembrie 2010 0

Ramasi sub cerul liber in prag de iarna

Doua locuinte din municipiu, construite in intregime din lemn, s-au facut scrum ieri dupa-amiaza, proprietarii privind neputinciosi cum casele lor sunt inghitite de flacari. Pompierii sustin ca incendiul a izbucnit, cel mai probabil, de la jarul cazut langa soba, aprinzand materialele inflamabile aflate langa aceasta.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, lt. Lucian Jacodi, a declarat ca locuintele apartineau unor familii de romi. Detasamentul de pompieri Zalau a fost solicitat sa intervina marti dupa-amiaza, in jurul orei 14, pentru a stinge incendiul izbucnit la o locuinta (o coliba) a unui cetatean de etnie roma, de pe strada Vanatorilor din municipiul Zalau. Din cauza materialului lemnos din care era construita locuinta, flacarile s-au extins cu repeziciune si la locuinta vecina, arzand aproape in totalitate. Cauza probabila de incendiu a fost jarul nestins al unei sobe care a cazut pe materiale textile, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, in incendiu au ars cele doua locuinte din lemn si aproape toate obiectele din ele: haine, acte si obiecte casnice. Din fericire, in incendiu nu s-au inregistrat victime. Interventia pompierilor militari a limitat proportiile pe care le putea avea incendiul, in zona fiind alte locuinte aflate una aproape de cealalta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »