Ramasi fara permis la trecerea la nivel cu calea ferata

Magazin Salajean 20 martie 2009 0

Ramasi fara permis la trecerea la nivel cu calea ferataPolitistii Biroului Judetean de Politie Transporturi Salaj si cei de la Serviciul Politiei Rutiere Salaj au organizat in decursul zilei de miercuri o actiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere la trecerile la nivel cu calea ferata. Cu aceasta ocazie, oamenii legii au actionat la cinci treceri la nivel cu calea ferata din judet, fiind oprite pentru verificare 50 de autovehicule. Pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferata, cinci conducatori auto au fost avertizati, iar noua s-au ales cu sanctiuni contraventionale in valoare de 2.040 de lei, ne-a comunicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Salaj. Totodata, agentii de politie au retinut doua permise de conducere, intrucat soferii nu au oprit la trecerea de nivel, desi culoarea de semnalizare era rosu.

Anul trecut, din statistica efectuata la nivel national, la trecerile la nivel cu calea ferata au avut loc 232 de evenimente rutiere, dintre care 168 pe timp de zi, iar 64 pe timp de noapte. In urma accidentelor au fost ranite 142 de persoane, dintre care 39 au decedat, 33 au suferit vatamari corporale grave si 70 vatamari corporale usoare. Aceste evenimente s-au soldat, in plan material, cu distrugerea a 36 de vehicule, avarierea grava a 59 si usoara a altor 120, avarierea locomotivelor, garniturilor de tren in 89 de cazuri, avarierea infrastructurii feroviare in 34 de situatii, intarzierea a 214 trenuri cu 9.046 de minute, iar prejudiciile inregistrate de companiile feroviare si operatorii de transport feroviar s-au cifrat la 381.688 de lei, a precizat Tincuta Dumuta.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, reprezentantii Politiei Rutiere Salaj recomanda conducatorilor auto sa respecte legislatia rutiera referitoare la trecerile la nivel cu calea ferata, specificand ca: la trecerile la nivel cu calea ferata curenta, prevazuta cu bariere sau semibariere, conducatorii de vehicule sunt obligati sa opreasca in dreptul indicatorului ce obliga la oprire, daca acestea sunt in curs de coborare ori in pozitie orizontala si/sau semnalele sonore si luminoase daca anunta apropierea trenului sunt in functiune.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »