Radarele politistilor fac ravagii in Salaj

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Radarele politistilor fac ravagii in SalajPolitistii salajeni au impartit in trafic nu mai putin de 900 de sanctiuni contraventionale in ultima saptamana. Majoritatea amenzilor au revenit soferilor care au incalcat regulile de circulatie pe drumurile judetului Salaj.

In perioada 3-9 septembrie, politistii rutieri au constatat 13 fapte de natura penala si 900 de fapte contraventionale sanctionate cu amenzi in valoare totala de 95.200 de lei. Potrivit informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, majoritatea sanctiunilor au fost aplicate soferilor.

Contraventional au fost sanctionati 45 de pietoni care au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 31 de persoane care s-au deplasat pe biciclete sau mopede neechipate corespunzator si zece care conduceau carute, fara ca acestea sa fie echipate corespunzator. Totodata, 814 conducatori auto au fost sanctionati contraventional pentru diferite abateri in trafic, dintre care 444 pentru ca au condus autovehicule cu viteza peste limita legala, se arata in comunicatul de presa.

De asemenea, 34 de soferi, pe langa amenda primita, au ramas si fara permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce: sapte – pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, doi – pentru depasirea vitezei legale cu peste 50 km/h, cinci – pentru efectuarea neregulamentara a manevrei de depasire, si 20 – pentru nerespectarea semnificatiei culorii rosii a semaforului electric, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor sau vehiculelor in drept, ori ca urmare a circulatiei pe contrasens.

In perioada analizata, au mai fost retinute si noua certificate de inmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defectiuni tehnice, inspectie tehnica periodica expirata sau lipsa politei de asigurare obligatorie de raspundere civila auto.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »