Radarele poliţiştilor fac ravagii

Magazin Salajean 18 aprilie 2011 0

Radarele poliţiştilor fac ravagii

Peste 400 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţiştii rutieri, în ultima săptămână, pentru depăşirea vitezei regulamentare pe drumurile publice. Tot din cauza vitezei excesive, şase şoferi şi-au lăsat permisele de conducere în mâinile poliţiştilor.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 8-14 aprilie, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au aplicat aproape 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 120.000 de lei. Astfel, în intervalul analizat, au fost sancţionaţi contravenţional pentru diferite abateri 834 de conducători auto, dintre care 418 pentru conducerea autovehiculelor cu viteză peste limita legală. Totodată, 60 de pietoni au fost sancţionaţi contravenţional pentru că au traversat ori s-au deplasat neregulamentar pe drumul public, 80 de persoane au fost depistate în timp ce se deplasau pe biciclete sau mopede neechipate corespunzător, precum şi 12 persoane care conduceau căruţe, fără ca acestea să fie echipate corespunzător, se arată în informaţia de presă.

Pe lângă amenda primită, 27 de şoferi au rămas şi fără permisul de conducere, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce. De asemenea, au fost reţinute şi 20 de certificate de înmatriculare pentru conducerea autovehiculelor cu defecţiuni tehnice, inspecţie tehnică periodică expirată sau lipsa poliţei de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

În cursul acestei săptămâni, poliţiştii rutieri vor organiza pe raza judeţului Sălaj acţiuni preventive vizând, cu precădere, respectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, mopedişti şi motociclişti. De asemenea, se va urmări respectarea regulilor de circulaţie de către conducătorii auto pe linia vitezei, portul centurii de siguranţă, alcool, auto străine şi a transportului de mărfuri periculoase.

Dosar penal pentru furt de lemne

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din localitatea Solona, este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăiere fără drept de material lemnos, după ce a fost prins, zilele trecute, că a furat mai mulţi arbori cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.100 de lei. Respectivul a fost identificat în cadrul unei acţiuni specifice de combaterea tăierii de material lemnos desfăşurate, în data de 13 aprilie, de către jandarmii din cadrul compartimentului Prevenirea şi Combaterea Criminalităţii al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, în cooperare cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Jibou.

În urma desfăşurării acestei misiuni, jandarmii l-au depistat pe P.G. de 37 de ani din localitatea Solona, judeţul Sălaj, care a tăiat fără drept, în data de 11 aprilie, 24 de arbori din specia gorun din pădurea composesoratului Solona. Materialul lemnos tăiat fără drept a fost ridicat în vederea confiscării şi dat în custodie lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Jibou, a declarat ofiţerul de relaţii publice al Jandarmeriei Sălaj, Cristian Bolfă. Potrivit acestuia, prejudiciul cauzat prin comiterea faptei a fost de 1.100 de lei.

Pe numele făptuitorului, jandarmii au întocmit actele premergătoare pentru infracţiunea de tăiere fără drept de material lemnos. Dosarul cu actele de constatare urmează să fie înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Jibou.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »