Radarele nu sarbatoresc Pastele

Magazin Salajean 13 aprilie 2012 0

Radarele nu sarbatoresc PasteleConducatorii auto sunt sfatuiti, in zilele ce urmeaza, sa respecte regulile de circulatie daca nu vor sa-si lase permisele de conducere in mainile politistilor salajeni sau, mai grav, sa se aleaga cu dosare de cercetare penala. Potrivit unui comunicat remis de Inspectoratul de Politie Judetean Salaj, in perioada sarbatorilor pascale, politistii rutieri vor supraveghea traficul pe drumurile publice cu toate cele opt aparate radar din dotare, in scopul prevenirii accidentelor de circulatie. Actiunile in trafic vor viza respectarea regulilor de circulatie de catre conducatorii auto, privind alcoolul, viteza, depasirile neregulamentare, dar si respectarea regulilor de circulatie de catre mopedisti, motociclisti si pietoni, se arata in informatia de presa.

Astfel, in perioada 13-16 aprilie, radarele vor fi prezente pe urmatoarele sectoare de drum: in municipiul Zalau – bulevardul Mihai Viteazul, strada Gheorghe Doja, strada Corneliu Coposu; in Simleu Silvaniei – strada Gheorghe Lazar; pe DN 1H – intre Simleu Silvaniei si Pericei, precum si intre Simleu Silvaniei, Nusfalau si Ip; pe DN 1F – intre Romanasi, Poarta Salajului, Sutor, Zimbor si intre Salajeni, Sarmasag si Bobota; pe DN 1C – intre localitatile Ileanda, Galgau si Glod; in Jibou – pe strada 22 Decembrie; pe DN 1H – intre Jibou si Var; pe DN 1G – intre Balan si Tihau; pe DJ 191C – intre Crasna si Meseseni; pe DJ 108G – intre Crasna si Varsolt.

Pentru ca sarbatorile pascale sa fie petrecute in liniste si pentru a evita evenimentele nedorite, conducerea IPJ Salaj vine cu recomandari atat pentru soferi, cat si pentru ceilalti participanti la trafic. Conducatorii auto sunt rugati sa adapteze permanent viteza de deplasare la particularitatile de drum si de trafic, sa nu se angajeze in depasiri neregulamentare, sa foloseasca luminile corect, atat pe timp de zi, cat si pe timp de noapte, ploaie abundenta sau ceata densa. De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa respecte normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent ca este vorba despre pietoni sau alte vehicule si sa foloseasca centura de siguranta. Politistii rutieri atrag, totodata, atentia soferilor sa nu urce la volan daca au consumat bauturi alcoolice.

Intre sfaturile pentru pietoni se numara: traversarea drumurilor publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor; respectarea culorilor semaforului electric; circularea numai pe trotuare, iar in lipsa acestora pe potecile laterale ale drumului public. Totodata, pietonii sunt sfatuiti sa nu se angajeze in traversarea strazii in fuga, prin fata sau prin spatele autovehiculelor stationate ori a mijloacelor de transport in comun oprite in statii, si sa circule numai pe partea stanga a drumurilor publice, daca acestea nu au trotuare sau poteci.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »