Racelile si fracturile umplu Urgenta

Magazin Salajean 2 februarie 2010 0

Racelile si fracturile umplu UrgentaNumarul salajenilor care au apelat, la sfarsitul saptamanii trecute, la ajutorul cadrelor medicale de la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) a Spitalului de Urgenta Salaj din Zalau a fost de 308, cu 29 mai mult ca in week-end-ul anterior. Din totalul de pacienti, 91 au fost internati pentru administrarea tratamentului sub supraveghere medicala, se arata intr-un comunicat de presa al spitalului respectiv.

Racelile de sezon continua sa-i trimita pe salajeni la medic, iar cei pe care accesele de bronsita, pneumonie sau viroze respiratorii i-au chinuit in cele trei zile libere s-au prezentat direct la Urgenta, sarind peste vizita la medicul de familie. Astfel, 40 de asemenea diagnostice au fost date la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean, in timp ce alte 65 de persoane au fost depistate cu plagi, entorse, fracturi.

Cu boli ale aparatului digestiv (gastrite, enterocolite, gastroduodenite etc.) au ajuns la spital 20 de pacienti, iar sapte au fost depistati cu colici abdominale si renale. Pe langa aceste cazuri, 11 femei carora li s-a declansat travaliul au necesitat ajutor de specialitate, nasterile fiind cu trei mai putine decat cele inregistrate in week-end-ul anterior.

Urgenta nu a scapat nici acum de cei care nu au nici cele mai elementare notiuni despre limita paharului, noua persoane fiind aduse sub influenta bauturilor alcoolice.

Medicii au mai ingrijit cinci persoane au fost tratate pentru politraumatisme cu care s-au pricopsit in urma accidentelor rutiere (doua persoane) si a agresiunilor (trei persoane).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »