Puncte suplimentare de preluare a cererilor de ajutor pentru sotul supravietuitor la Casa de Pensii

Magazin Salajean 24 ianuarie 2008 0

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Salaj a organizat ieri patru puncte suplimentare de preluare a cererilor de acordare a ajutorului pentru sotul supravietuitor, depuse de pensionarii salajeni. Masura a fost impusa de faptul ca, doar in cursul zilei respective, peste patru sute de pensionari au dorit sa depuna cereri pentru a primi acest ajutor.

Peste patru sute de pensionari au venit numai astazi pentru a depune cereri de acordare a ajutorului pentru sotul supravietuitor. Din acest motiv, am luat hotararea de a organiza patru puncte suplimentare de preluare a cererilor. De asemenea, am solicitat firmei care asigura paza doi agenti in plus, pentru a putea asigura ordinea in institutie, a declarat ieri Florian But, director executiv adjunct al CJP Salaj. Dat fiind interesul foarte mare pentru acest ajutor, inspectorii din cadrul institutiei vor merge si in principalele localitati din judet, pentru a prelua cereri. Mai mult, vom face niste mape care sa contina toate informatiile necesare, cum ar fi acte necesare, modele de cerere, pe care le vom distribui tuturor autoritatilor locale din judet, cu rugamintea de a ne sprijini in acest demers, a precizat aceeasi sursa.

Acest ajutor se acorda conform unei prevederi legale intrate in vigoare de la 1 ianuarie 2008, pentru pensionarii vaduvi care au fost casatoriti minim cinci ani, iar sotul sau sotia decedata avea calitatea de pensionar. Conform noilor prevederi legale, pensionarii vaduvi care au fost casatoriti mai mult de 10 ani si au venituri lunare mai mici de 364 lei primesc un ajutor lunar de 113 de lei, in vreme ce fostii agricultori cu venituri mai mici de 140 de lei primesc un ajutor lunar de 44 de lei. Daca durata casatoriei cu sotul pensionar decedat este cuprinsa intre 5 si 10 ani, ajutorul se diminueaza proportional.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »