Proxenetul minorelor sălăjene rămâne în arest preventiv

Mihaela Oprea 24 august 2012 0
Proxenetul minorelor sălăjene rămâne în arest preventiv

Judecătorii sălăjeni au decis, miercuri, prelungirea duratei arestului preventiv în cazul inculpatului Florin B., sătmăreanul acuzat de infracţiunea de trafic de persoane, după ce a obligat mai multe minore şi tinere din Sălaj să practice prostituţia, pentru sume de până la 500 de euro. Inculpatul, împreună cu alţi şase membri ai grupării, au fost identificaţi în luna mai din acest an, de către poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj, sub coordonarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj.
Potrivit soluţiei date de magistraţi în data de 22 august, instanţa “constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive luată faţă de inculpatul B.F. (…), că temeiurile care au determinat arestarea impun în continuare privarea de libertate şi în consecinţă menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpat”. Decizia este cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la comunicare cu inculpatul arestat, lipsă la pronunţare.
Reamintim că investigaţiile efectuate de poliţiştii criminalişti au scos la iveală faptul că gruparea specializată în exploatarea sexuală s-a constituit în urmă cu aproximativ doi ani, în judeţul nostru. Inculpaţii sunt acuzaţi că au racolat şi obligat 11 tinere sălăjence, şapte dintre ele fiind minore cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, să întreţină relaţii sexuale contra cost cu diferite persoane, în diverse locuinţe din municipiul Satu Mare. Infractorii îşi găseau “clienţii” prin intermediul unor anunţuri de mică publicitate apărute în ziare locale. Tarifele variau între 150 de lei şi 500 de euro, în funcţie de serviciul prestat. Sumele de bani astfel obţinute de fete intrau în posesia membrilor grupării. Victimele provin din mediul rural, din familii dezorganizate şi cu situaţii materiale precare.
Membrii reţelei au fost prezentaţi judecătorilor Tribunalului Sălaj, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate. Doar Florin B. a primit mandat de arestare preventivă.
Pentru săvârşirea infracţiunilor săvârşite, inculpaţii în acest dosar riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor. Legea prevede pentru comiterea infracţiunii de trafic de persoane o pedeapsă de la 3 la 15 ani de închisoare, pentru infracţiunea de trafic de minori pedeapsa este închisoare de la 5 la 18 ani şi interzicerea unor drepturi, în timp ce pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, legea prevede o pedeapsă de la 2 la 7 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »