Proxenetii minorelor salajene, trimisi in judecata

Magazin Salajean 28 iunie 2012 0

Proxenetii minorelor salajene, trimisi in judecataCinci satmareni retinuti pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane, dupa ce au obligat mai multe minore si tinere din Salaj sa practice prostitutia, pentru sume de pana la 500 de euro, au fost trimisi in judecata la inceputul acestei saptamani. Inculpatii au fost identificati, in data de 7 mai, de politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Salaj, sub coordonarea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Salaj.

Procurorul Dan Bubuiug, din cadrul DIICOT Salaj, ne-a declarat ca inculpatii au fost trimisi in judecata marti pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane. Cinci inculpati au fost trimisi in judecata pentru trafic de persoane, in proces fiind implicate sase parti vatamate, dintre care patru minore. Doar unul dintre inculpati a fost arestat preventiv. In cursul zilei de miercuri, instanta s-a pronuntat cu privire la verificarea legalitatii masurii arestarii preventive, a declarat procurorul Bubuiug.

Noul termen de judecata in acest caz a fost stabilit pentru finele lunii august a acestui an.

Reamintim ca investigatiile efectuate de politistii criminalisti au scos la iveala faptul ca gruparea s-a constituit in urma cu aproape doi ani, in judetul Salaj. Politistii au stabilit ca, incepand din toamna anului 2010, in judetul Salaj s-a constituit o retea specializata in exploatarea sexuala, care a racolat 11 tinere, sapte dintre ele fiind minore cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani, a declarat, la acea data, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Tincuta Dumuta.

Potrivit sursei citate, fetele proveneau din mediul rural, din familii dezorganizate si cu situatii materiale precare. Profitand de faptul ca familiile acestora nu se vor interesa prea mult de fete, infractorii isi asigurau afacerea murdara. Acestia isi gaseau clientii prin intermediul unor anunturi de mica publicitate aparute in ziare locale. Membrii retelei satmareni inchiriau diverse locuinte din municipiul Satu Mare, unde fetele erau duse si obligate sa intretina relatii sexuale cu clienti care solicitau astfel de servicii urmare anunturilor din ziare. Tarifele variau intre150 de lei si 500 de euro, in functie de serviciul prestat. Sumele de bani astfel obtinute de fete intrau in posesia membrilor gruparii.

Membrii gruparii au fost prezentati judecatorilor Tribunalului Salaj, cu propunerea de arestare preventiva pentru o perioada de 29 de zile, sub aspectul savarsirii infractiunilor mentionate. Insa doar unul dintre acestia, respectiv Florin B., a fost arestat preventiv.

Trei din cei patru satmareni retinuti provin din aceeasi familie: mama, fiu si fiica.

Pentru savarsirea infractiunilor savarsite, membrii gruparii infractionale risca sa petreaca ani grei in spatele gratiilor. Legea prevede pentru comiterea infractiunii de trafic de persoane o pedeapsa de la 3 la 15 ani de inchisoare, pentru infractiunea de trafic de minori pedeapsa este inchisoare de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi, in timp ce pentru savarsirea infractiunii de proxenetism, legea prevede o pedeapsa de la 2 la 7 ani.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »