Protest spontan: Zaharie Andreica a aprins un cauciuc în faţa Prefecturii

Magazin Salajean 25 martie 2011 0

Protest spontan: Zaharie Andreica a aprins un cauciuc în faţa Prefecturii

După zeci de procese în instanţă şi proteste susţinute la Zalău şi Cluj, Zaharie Andreica s-a decis să se facă din nou văzut şi auzit. Zălăuanul era nemulţumit că autorităţile de la nivel naţional, judeţean şi local i-au distrus viaţa. Ieri dimineaţă, la ora 8.50, fostul angajat al Transubis-ului, în semn de protest a dat foc unui cauciuc, taman în faţa Prefecturii Sălaj. Pompierii au intervenit prompt pentru a stinge incendiul, şi ulterior au ajuns şi poliţişii şi jandarmii, care l-au luat pe protestatar la întrebări.

Zaharie Andreica a strigat, până nu l-au oprit forţele de ordine, că nu este lăsat să lucreze. Nu mi-e frică de aceşti hoţi. Toţi fură ca bandiţii. Protestez conform Constituţiei României, a Drepturilor Omului şi Codului Muncii. M-am săturat. Din 2000 am fost furat şi călcat în picioare de autorităţile României, de cele judeţene şi locale, în frunte cu toate instanţele, cu foştii şi actualul primar. Mi s-au luat drepturile pentru că am constituit sindicat şi m-au dat afară din serviciu. Din cauza lor m-a părăsit şi nevasta. În final, poliţiştii l-au amendat pe protestatar cu 2.000 de lei pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Protestul lui Zaharie Andreica nu este un caz singular de a se face auzit de către comunitate şi autorităţi. La Zalău se pare că e o modă să atragi atenţia lumii când ai probleme. În urmă cu două zile, un alt cetăţean, într-o benzinărie şi-a turnat benzină pe haine ameninţând că îşi dă foc. Bărbatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a încercat să-şi ia viaţa pentru că nu a fost primit la Adăpostul de Noapte din municipiu. Acelaşi personaj, a mai încercat să se sinucidă în luna ianuarie, în aceleaşi condiţii şi pentru acelaşi motiv.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »