Protectia Civila isi sarbatoreste Ziua in echipamente noi

Magazin Salajean 28 februarie 2007 0

Protectia Civila  isi sarbatoreste Ziua in echipamente noi

Azi, 28 februarie, sectiile de Protectie Civila din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta isi sarbatoresc Ziua, respectiv 74 de ani de la infiintare.

Pentru Protectia Civila din cadrul ISU Porolissum Salaj, anul 2007 a demarat sub auspiciile unor dotari bogate, precum inzestrarea subunitatilor cu barci cu motor si motopompe, cu echipamente de protectie, respectiv costume de protectie, cizme, casti, bocanci etc. Mai mult, prin grija Consiliului Judetean Salaj, fiecarei comune din judet i-au fost alocati bani pentru achizitionarea de motopompe si motocositoare – aparate atat de necesare pentru interventia in caz de calamitati naturale. In afara de aceste dotari, ISU a reusit si achizitionarea unui detector de metale, care va usura foarte mult munca specialistilor pirotehnici, in cazul descoperirii unor materiale explozibile.

ISU Salaj isi propune pentru acest an o imbunatire a sistemului de alarmare a comunitatilor in caz de calamitati naturale. Acest lucru se va face prin dotarea fiecarei comune cu sirene electrice – sisteme de care unele comune nu dispun nici macar la aceasta ora. De asemenea, se doreste introducerea unui nou sistem de avertizare a situatiilor de urgenta – prin SMS, care ar reduce la doar 3 minute comunicarea avertismentelor spre centrele de comuna. Comandantul ISU Salaj, col. Gheorghe Labo, a declarat ca acest lucru va necesita o mica investitie din partea unitatii, dar care isi va merita banii, avand in vedere faptul ca avertizarea comunelor prin telefon dureaza uneori si cate 4-5 ore.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »