Proiectil neexplodat la Banisor

Magazin Salajean 4 octombrie 2007 0

Detasamentul de Pompieri Zalau din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, a intervenit in cursul zilei de marti, cu mijloace specifice, in localitatea Banisor, acolo unde a fost descoperit un proiectil neexplodat. Astfel, dupa cercetarile specifice facute la fata locului, pirotehnistii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj au identificat proiectilul ca fiind de 76 de milimetri, explozibil care a fost transportat ulterior pentru a fi depozitat in conditii de siguranta.

Cu aceasta ocazie, pompierii recomanda salajenilor ca, in cazul in care descopera elemente de munitie neexplodata, fara sa atinga proeictilele, sa contacteze cel mai apropiat post de politie sau Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj.

Scanteia, bat-o vina!

Garda de Interventie nr. 2 din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj a intervenit, marti, la ora 15,27, cu o autospeciala, la sediul unei firme din localitatea Cehu Silvaniei, cu scopul de a stinge incendiul produs in spatiile de productie ale operatorului economic.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum Salaj, cauza probabila a incendiului a fost o scanteie care a dus la aprinderea unui amestec de rumegus, praf, pulberi si aschii de lemn. Interventia prompta a pompierilor militari a dus la salvarea unor bunuri in valoare de peste 1,5 milioane de lei noi.

Minor nesupravegheat, accidentat

In timp ce conducea autoturismul marca Ford Fiesta pe strada Aleea Astrei din Zalau, marti, S. Alexandru, de 39 de ani, cu domiciliul in aceeasi localitate, l-a accidentat pe minorul K. Robert, de numai 6 ani. Din cercetarile facute la fata locului a rezultat ca accidentul s-a produs ca urmare a faptului ca minorul a fost lasat nesupravegheat, astfel ca a trecut strada prin loc nepermis, fara sa se asigure.

Din caruta, la spital

Deplasandu-se cu o caruta pe raza localitatii Zauan, O. Francisc – in varsta de 70 de ani – din localitatea amintita, a intrat intr-o intersectie fara sa respecte semnificatia indicatorului cedeaza trecerea. Ca urmare a neatentiei carutasului, vehiculul a fost lovit in lateral de un autoturism Dacia, condus regulamentar de S. Gabriel de 18 ani din localitatea Cosniciu de Jos, care circula pe drumul prioritar. Din fericire, in urma coliziunii, carutasul a suferit doar cateva leziuni usoare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »