Proiectil de artilerie, găsit în livada cu pruni

Mihaela Oprea 8 august 2012 0
Proiectil de artilerie, găsit în livada cu pruni

Tot mai multe proiectile de artilerie au fost descoperite de sălăjeni, în ultima perioadă, aceştia solicitând ajutorul pirotehniştilor pentru asanarea elementelor de muniţie. În cursul zilei de miercuri, echipajul pirotehnic a intervenit într-o livadă de pruni din localitatea Sânpetru Almşului.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pirotehniştii ajunşi la faţa locului au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 76 de milimetri. “Muniţia a fost identificată, transportată şi depozitată în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii. Nu au fost incidente în timpul intervenţiei”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Numai săptămânile trecute, pirotehniştii sălăjeni au asanat nu mai puţin de nouă proiectile de artilerie din localitatea Pericei, dintre care şapte erau active, precum şi alte trei astfel de elemente de muniţie din zona Gării Zalău.
Pompierii atrag atenţia populaţiei să fie precauţi la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe imediat cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112, fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »