Proiectile de artilerie, găsite în zona Gării Zalău

Mihaela Oprea 2 august 2012 0
Proiectile de artilerie, găsite în zona Gării Zalău

Pirotehniştii sălăjeni au intervenit, azi dimineaţă, pentru ridicarea mai multor proiectile de artilerie găsit de un grup de muncitori care efectuau lucrări în zona Gării din Zalău. Solicitarea vine la câteva zile de când echipa pirotehnică a asanat nu mai puţin de nouă proiectile de artilerie din localitatea Pericei.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” al judeţului Sălaj, Lucian Jacodi, a declarat că pirotehniştii ajunşi la faţa locului au identificat muniţia ca fiind un proiectil de artilerie de calibrul 100 de milimetri. “În urma cercetărilor la faţa locului, pirotehniştii au mai identificat încă două proiectile de artilerie de acelaşi calibru. Muniţiile au fost identificate, transportate şi depozitate în condiţii de siguranţă în vederea distrugerii”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Pompierii recomandă cetăţenilor ca, la găsirea unor elemente de muniţie neexplodată, să anunţe cel mai apropiat post de poliţie sau pompierii la numărul de urgenţă 112 fără a le atinge sau schimba poziţia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »