Profesorul Mircea Lascu, cercetat pentru omor din culpă

Mihaela Oprea 12 februarie 2013 3
Profesorul Mircea Lascu, cercetat pentru omor din culpă

Mircea Lascu, organizatorul taberei de matematică din staţiunea prahoveană Buşteni, unde o olimpică de numai 13 ani şi-a pierdut viaţa după ce a căzut de la etaj, a fost pus sub urmărire penală, fiind acuzat de omor din culpă. Potrivit şefului Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, procuror Iulian Văduvan, anchetatorii au început urmărirea penală împotriva profesorului care a organizat tabăra. Procurorul a precizat că profesorul care a organizat tabăra este urmărit penal pentru infracţiunea de ucidere din culpă.
Tragedia a avut loc la începutul lunii ianuarie, când o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 “Jose Marti” din Bucureşti, a căzut de la etaj si a stat apoi câteva ore în ger. Ea a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade. Fata a fost transportată la spitalul din Sinaia, dar a murit după câteva ore.
În urma necropsiei, medicii legişti au stabilit că eleva avea o alcoolemie de 0,9 la mie şi că decesul acesteia a fost violent, fiind cauzat de un şoc traumatic şi hemoragic, fata având mai multe leziuni interne.
Fata de 13 ani se afla împreună cu alţi olimpici din întreaga ţară în tabără de matematică Math Time. Această tabără a fost organizată de către Asociaţia “Math Time”, fondator Mircea Lascu, din Zalău, în vederea sprijinirii elevilor cu rezultate deosebite la matematică, pentru pregătirea acestora în ceea ce priveşte participarea lor la Olimpiadele de Matematică desfăşurate atât pe plan naţional cât şi internaţional.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Parere. 13 februarie 2013 at 08:13 - Reply

    Daca o culca cu el in camera,era acuzat de viol.Daca nu de ucidere din culpa!Mai bine sa nu faci nimic,si nu vei pati nimic!Ce ziceti?

  2. georgica 13 februarie 2013 at 08:59 - Reply

    Da, ai dreptate. Pentru fiecare copil ce-si face de cap,( inclusiv ca-si pune sticla la gura si bea de nu mai poate !) sa faci puscarie ? Cum sa-i fi “pazit” pe toti ? Bine, ii pazea, dar du pa asta era facut “comunist” si mai nu stiu cum. Deci nicicum nu e bine. Daca a gresit, omul a gresit ca avrut sa faca ceva. Sigur nu va mai face ! Si nu merita puscarie !!

  3. zorro 13 februarie 2013 at 09:59 - Reply

    cu catva ani in urma profesorul se certase cu o invatatoare la care ii facea curte si venind nervos cu masina lui personala cu vreo 80 km pe ora in cartierul dumbrava a accidentat mortal un copil de vreo 5-6 ani,despre asta de ce nu scrieti dl director balbait?

Lasa un Raspuns »