Profesorul Lascu – cercetat penal în cazul elevei decedate la Sinaia

Mihaela Moldovan 10 ianuarie 2013 2
Profesorul Lascu – cercetat penal în cazul elevei decedate la Sinaia

 

Ancheta continuă în cazul fetei de 13 ani, care a decedat marţi în Spitalul Orăşenesc Sinaia, după ce a căzut de la etajul unei clădiri din Buşteni, unde se afla cazată cu alţi olimpici, şi a stat în frig şi zăpadă ore în şir. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Daniel Radu, ne-a declarat că în acest caz a fost întocmit un dosar de urmărire penală şi a lăsat să se înţeleagă că persoana vizată este profesorul zălăuan Mircea Lascu, cel care a organizat olimpicilor la matematică. Potrivit cercetărilor efectuate până acum, dascălul se afla la Buşteni, împreună cu cei peste 20 de elevi, iar în noaptea în care s-a produs tragedia le-a permis acestora să organizeze o petrecere, lăsându-i, însă, nesupravegheaţi. “De Sfântul Ion le-am dat câte un tort, o felie… Am lăsat lanţul mai lung în seara aia. Poţi să dai la 22 de copii o oră de culcare, să le faci o regulă?”, a spus profesorul pentru presa centrală. Despre Diana, dascălul a precizat că a văzut-o ultima dată în jurul orei 1, pe hol, însă de aici încolo nu mai ştie nimic.

 Avea o alcoolemie de 0,9 la mie

Potrivit unor surse din Poliţie, medicii legişti au stabilit că eleva avea o alcoolemie de 0,9 la mie şi că decesul acesteia a fost violent, fiind cauzat de un şoc traumatic şi hemoragic, fata având mai multe leziuni interne.

Poliţiştii prahoveni au înaintat dosarul Parchetului de pe lânga Judecătoria Sinaia. Primii care vor fi audiaţi în acest caz sunt organizatorul taberei, ceilalţi elevi aflaţi la pregătire la Buşteni, dar şi profesorii însoţitori ai acestora. Anchetatorii încearcă să afle în primul rând dacă totul a fost un accident sau dacă fata s-a aruncat intenţionat de la etaj. Această ultimă variantă a fost lansată şi de unele declaraţii făcute de prietenii adolescentei, care au povestit că aceasta consumase băuturi alcoolice supărată că băiatul pe care îl plăcea o ignora. Cum ulterior fata ar fi devenit greu de stăpânit, colegii ar fi dus-o în dormitor şi ar fi încuiat uşa cu cheia. Deşi i-au observat lipsa după petrecere, elevii nu şi-au căutat colega, astfel că adolescenta a rămas în gerul de afară până la ora 7 dimineaţă, intrând în hipotermie. Ambulanţa chemată la faţa locului a transportat copila la Spitalul Orăşenesc Sinaia, dar, deşi au încercat din răsputeri să o salveze, medicii nu au reuşit, iar inima copilei, supusă unui şoc hipotermic puternic, a cedat.

 

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Andrei 10 ianuarie 2013 at 11:47 - Reply

  Santeti absolut nesimtiti si rauvoitori cu titlul si cu articolul asta . Sa va fie rusine . Acolo s a petrecut o drama iar voi faceti din asta o ” stire ” care vezi Doamne va creste tirajul . Sa va fie rusine !

 2. Zălăuan 10 ianuarie 2013 at 13:14 - Reply

  Ceea ce bănuiam, s-a adeverit.
  În această tabără privată s-au consumat băuturi alcoolice. Alcoolemia fetei, constatată la autopsie, de 0,9 %, arată o beţie cruntă.
  Atenţie, vorbim de elevi de gimnaziu, în liceu urmează etnobotanicele şi apoi droguri.
  Iată ce ne-a adus “libertatea ” şi “democraţia”, mult lăudate de jidanii de la europa liberă.
  Când mai văd la televizor tupeul şi neobrăzarea unor şefi din poliţie, mă gândesc, că era mai bine pe vremea PCR -ului, partidul îi punea în cutia lor, nu aveau atâta sfidare în ei.
  Oare ce distrugeri va mai aduce “democraţia” în această ţară ?
  Decât o democraţie putredă şi coruptă, mai bine o dictatură, sănătoasă, de dezvoltare !

Lasa un Raspuns »