Procesul salajenilor fabricanti de droguri – amanat din nou

Magazin Salajean 11 ianuarie 2012 0

Procesul salajenilor fabricanti de droguri - amanat din nou Curtea de Apel Cluj a decis, ieri, amanarea judecarii recursului din dosarul drogurilor de la Chendremal pentru finalul lunii ianuarie, iar fata de inculpatii Szekely George Mihai si mama sa, Szekely Georgeta, a dispus mentinerea starii de arest preventiv, ne-a declarat Danila Adrian – expert adjunct Curtea de Apel Cluj.

La finele anului trecut, instanta clujeana a decis amanarea judecarii cauzei sus amintite pentru termenul de ieri, in vederea efectuarii expertizei psihiatrice a lui Szekely George Mihai.

A invocat nebunia

In decembrie, avocata apararii tinarului cercetat pentru producere si distribuire de droguri de mare risc a invocat ca inculpatul are afectiuni psihice grave inca din anul 2007 si ca exista documente care atesta acest lucru. Dat fiind faptul ca Szekely nu este in deplinatatea facultatilor mintale nu a avut nici discernamant cand a pus bazele afacerii cu droguri, a declarat aparatorul, care a intors povestea si a sustinut ca intreaga afacere a fost pusa la cale de inculpatii Adina Lazar si Daniel Ciupe, ambii arestati in acelasi dosar. Potrivit avocatei lui Szekely George Mihai, cei doi ar fi profitat de starea in care se afla Szekely si ar fi pus pe roate businessul cu droguri de mare risc.

Prinsi cu 60 de kilograme de droguri

Cazul celor doi salajeni, mama si fiu, a ajuns la Curtea de Apel Cluj dupa ce acestia au inaintat recurs in iunie 2011 fata de decizia Tribunalului Cluj, de a-l condamna la opt ani de inchisoare cu executare pe Szekely George Mihai, iar pe Szekely Georgeta la trei ani de inchisoare, cu suspendare sub supraveghere a executarii pedepsei, pe durata termenului de incercare stabilit la sapte ani.

Dosarul laboratoarelor de droguri din Chendremal si din judetul Cluj, detinute de cei doi salajeni, mama si fiu, a ajuns in mainile autoritatilor in octombrie 2010, in urma unor descinderi in forta in mai multe locatii din cele doua judete. Cazul este unul

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »