Probe de foc pentru pompierii salajeni

Magazin Salajean 1 iulie 2009 0

Probe de foc pentru pompierii salajeni Concursurile profesionale ale serviciilor pentru situatii de urgenta din judetul Salaj, etapa a II-a, faza pe Inspectorat, s-au desfasurat in data de 29 iunie, la stadionul municipal Zalau. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, aceasta competitie a avut ca scop principal verificarea nivelului de pregatire al subofiterilor operativi. Cele trei echipe participante, si anume, ale Detasamentului de pompieri Zalau, Sectiei de pompieri Jibou si Sectiei de pompieri Simleu Sivaniei, au avut de infruntat patru probe de aptitudini, respectiv scara de fereastra desfasurata la sediul ISU Salaj (proba desfasurata si la individual si pe echipe), pista cu obstacole pe distanta de 100 de metri (la individual si pe echipe), stafeta 4×100 metri si realizarea dispozitivului de interventie la motopompa. La finele concursului rezultatele s-au prezentat astfel:

Scara de fereastra:

– individual: pozitia intai i-a revenit plt. Szilaghi Ionel (Det. Zalau), pozitia a doua sg. maj. Secheli Marius (Sect. Jibou) si locul trei sg. maj. Mihali Jzolt (Sect. Simleu Silvaniei).

– pe echipe: prima pozitie i-a revenit Detasamentului de pompieri Zalau, pozitia secunda a fost ocupata de Sectia de pompieri Jibou, iar al treilea loc i-a revenit Sectiei de pompieri Simleu Silvaniei.

Pista cu obstacole pe 100 de metri:

– individual: locul intai sg. maj. Nicoara Bogdan (Sect. Jibou), locul secund plt. Szilaghi Ionel (Det. Zalau) si ultima treapta a podiumului sg. maj. Masca Victor (Det. Zalau);

– pe echipe: prima pozitie i-a revenit Sectiei de pompieri Jibou, pozitia secunda a fost ocupata de Detasamentul de pompieri Zalau si a treia i-a revenit Sectiei de pompieri Simleu Silvaniei.

Stafeta 4×100 de metri:

– prima pozitie i-a revenit Detasamentului de pompieri Zalau, pozitia secunda a fost ocupata de Sectia de pompieri Jibou si a treia i-a revenit Sectiei de pompieri Simleu Silvaniei.

Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa:

– prima pozitie i-a revenit Sectiei de pompieri Jibou, apoi, in ordine, Detasamentul de pompieri Zalau si Sectiei de pompieri Simleu Silvaniei.

In clasamentul final al concursului, prima pozitie a fost ocupata de Sectia de pompieri Jibou, locul secund de Detasamentul de pompieri Zalau si ultima pozitie de Sectia de pompieri Simleu Silvaniei. Cei mai buni concurenti vor fi selectati pentru a se constitui Lotul Inspectoratului care va urma o perioada de pregatire in vederea participarii, la inceputul lunii august, la etapa a III-a, a fazei zonale, care va avea loc la Baia Mare, a precizat Jacodi. La festivitatea de premiere au luat cuvantul lt. Col. Vasile Moigradan si col. Viorel Barar, reprezentand comanda ISU Salaj, care au felicitat echipele si cadrele pentru buna pregatire de care au dat dovada, inmanandu-le castigatorilor cupe si diplome.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »