Probe de foc pentru pompierii din cinci judete

Magazin Salajean 2 august 2007 0

Probe de foc pentru pompierii din cinci judeteLa faza zonala a concursului de aptitudini pompieresti desfasurat in perioada 31 iulie – 1 august in Salaj, echipajul ISU Somes Satu Mare s-a clasat pe prima pozitie obtinand cel mai bun timp la proba decisiva si surclasand echipa ISU Porolissum cu o diferenta de numai 14 sutimi. Locul III in clasamentul general a fost ocupat de ISU Avram Iancu Cluj.

Cele cinci echipaje de pompieri din judetele Cluj, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Maramures si Salaj au avut de sustinut patru probe de foc, atat la individual, cat si pe echipe. La prima proba, Escaladarea cladirilor pana la etajul III cu scara de fereastra, echipajul din Salaj a obtinut cele mai bune rezultate, fiind urmat de echipa din Satu Mare si Bistrita Nasaud. Echipajul salajean a reusit sa obtina locul intai si la urmatoarele doua probe, Pista de indemanare si viteza si Stafeta de 4 X 100, insa au ratat la ultima proba (Realizarea dispozitivului de interventie cu motopompa), proba la care primele trei locuri au fost ocupate, in ordine, de reprezentativele Clujului, Maramuresului si Satu Mare.

Probele desfasurate zilele acestea la baza ISU Porolissum si pe Stadionul municipal din Zalau reprezinta faza zonala interjudeteana a concursului de maiestrie profesionala a servicilor profesioniste din cadrul Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta ce se desfasoara anual, prin rotatie, in judetele participante. La faza nationala se vor califica numai echipajele de pompieri care au reusit sa se incadreze in baremul stabilit la nivel de tara. Probele fazei finale se vor desfasura la Calarasi, judetul castigator al concursului de anul trecut.

Diplomele, medaliile si cupele au fost inmanate de Inspector Sef Col. Gheorghe Labo, subprefectul de Salaj, Vegh Alexandru si presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, prezenti si ei pe Stadion la ultima proba de concurs.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »