Prinsi la pescuit pe Somes, in perioada de prohibitie

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Prinsi la pescuit pe Somes, in perioada de prohibitieTrei barbati au fost prinsi vineri, la pescuit in apele Somesului, desi e perioada de prohibitie. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Salaj, Cristian Bolfa, acestia au fost depistati in urma unui control pentru prevenirea si combaterea braconajului piscicol pe raul Somes, efectuat de catre un echipaj de jandarmi in cooperare cu reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura – Filiala Teritoriala Cluj.

In urma actiunii intreprinse, jandarmii au depistat trei persoane, respectiv pe B.G, de 57 de ani, Z.M., de 58 de ani, ambii din Jibou, si pe A.M, de 20 de ani, din Baia Mare, care pescuiau in perioada de prohibitie, fapt pentru care fiecare a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 600 de lei, ne-a declarat Bolfa. Pe toata perioada de prohibitie, jandarmii salajeni si inspectori din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura – Filiala Teritoriala Cluj vor desfasura actiuni de control in habitatele piscicole naturale din judetul Salaj.

Munitie asanata la Pusta Vale

Echipa pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) al judetului Salaj a fost solicitata, duminica, in jurul orei 11:30 pentru asanarea de munitie in localitatea Pusta Vale. Cativa localnici au descoperit munitia neexplodata in urma unor lucrari de decolmatare a vaii din localitate. In urma cercetarilor au fost descoperite sapte elemente de munitie neexplodate din Al Doilea Razboi Mondial. Munitia a fost ridicata, transportata si depozitata in vederea distrugerii.

La gasirea unor elemente de munitie neexplodate, cetatenii sunt rugati sa anunte cel mai apropiat organ de politie sau ISU Salaj la numarul de telefon 112, fara a le atinge si a schimba pozitia acestora.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »