Prinsi la furat de salcami

Magazin Salajean 24 februarie 2009 0

Prinsi la furat de salcamiPatru barbati din Buciumi au fost prinsi joi, 19 februarie, la furat de lemne, de catre un echipaj de jandarmi care efectua activitati specifice pe raza localitatii. In jurul orei 16, jandarmii au constatat faptul ca, patru barbati cu varste cuprinse intre 28 si 36 de ani au taiat, fara drept, mai multi arbori din specia salcam. In conformitate cu Legea 31/2000 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, jandarmii vor inainta catre Ocolul Silvic Zalau procesele verbale cu propunerea de aplicare a sanctiunii contraventionale. Cei in cauza risca o amenda cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei, ne-a comunicat Cristian Bolfa, purtatorul de cuvant din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ) Salaj.

Braconieri prinsi in flagrant la pescuit

La sfarsitul saptamanii trecute, in data de 20 februarie 2009, jandarmii salajeni au surprins in flagrant, pe malul raului Somes, trei barbati care pescuiau ilegal cu unelte interzise. In jurul orei 13, un echipaj de jandarmi aflat in executarea unei misiuni pentru prevenirea si combaterea actelor de braconaj piscicol in zona localitatilor Jibou – Somes Odorhei, i-a surprins pe T. Nicolae (de 35 de ani), R. Geza (43 de ani) si N. Zsolt de (34 de ani), toti din localitatea Jibou, pescuind cu unelte interzise prin lege. Jandarmii le-au intocmit actele premergatoare de constatare a infractiunii de pescuit cu unelte agatatoare, prin greblare, fapta prevazuta si sanctionata de art. 64 lit. l din Ordonanta de Urgenta nr. 23 din 2008 privind pescuitul si acvacultura. Dosarul cu actele de constatare a infractiunii urmeaza a fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Jibou, ne-a declarat Cristian Bolfa.

Doi barbati s-au luat la bataie intr-o discoteca

Duminica noaptea, la ora 2:45, jandarmii au intervenit pentru doi barbati de 26, respectiv 30 de ani, care, pe fondul consumului de alcool, s-au luat la bataie in discoteca din Sag. Dupa ce au intervenit pentru potolirea celor doi batausi, jandarmii i-au sanctionat contraventional, la Legea 61/1990 pentru incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, cu amenda de 200 de lei fiecare, a precizat Cristian Bolfa.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »