Prinşi la furat de… fier

Mihaela Oprea 21 ianuarie 2013 1
Prinşi la furat de… fier

Mai mulţi tineri din localităţile Chilioara şi Panic sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce oamenii legii i-au identificat ca fiind suspecţi în mai multe cazuri de furt comise în ultimele luni în judeţ.
Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii IPJ Sălaj, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Zalău s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 29-31 decembrie anul trecut, pe timp de noapte, Ioan B., de 24 de ani, şi Ioan A., de 21 de ani, ambii din Chilioara, au sustras 182 de kilograme de componente metalice de pe proprietăţile a patru consăteni. În complicitate cu Radu C., 40 ani, din aceeaşi localitate, tinerii au transportat aceste bunuri la un punct de colectare a fierului vechi, unde le-au valorificat. În cauză s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt calificat şi complicitate la furt.
Şi poliţiştii din Hereclean au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru furt calificat, dosar în care efectuează cercetări faţă de Ionuţ C., de 19 ani, şi Mirel L., de 18 ani, ambii din Panic. Aceştia sunt suspectaţi că au sustras, în lunile iunie, august şi noiembrie a anului trecut, din trei locuinţe, un radiator de tractor, 40 de kilograme de cupru, 10 kilograme de alamă şi un aparat de sudură. Toate bunurile au fost predate la un punct de colectare a fierului vechi.
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, autorii furturilor riscă să stea ani grei în spatele gratiilor. Pentru infracţiunea de furt calificat, legislaţia prevede pedepse cu închisoarea de la 3 la 15 ani.

Comentarii

comments

Un Comentariu »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 21 ianuarie 2013 at 15:39 - Reply

    Bine ,bravos ,dar cat fier (si nu fier vechi ci porti de fier, aparate de sudura ,tevi pt constructii etc) s-a furat din Hereclean si din Badon cine il mai repereaza? Este o problema foarte mare cu firmele care colecteaza,nu au o evidenta clara de la cine colecteaza ,iar daca incearca cineva si-si identifice marfa furata isi “schimba “nationalitatea nu alta. Politia face ce poate dar nu dispune de informatii suficiente ca proprietarii de firme colectoare au interes sa intre cat mai mult si cat mai ieftin . Alo serviciile, ia dati o geana pe secmentul respectiv si n-o sa va para rau !

Lasa un Raspuns »