Prinşi la furat cu carul în culturile de porumb

Mihaela Oprea 20 septembrie 2012 0
Prinşi la furat cu carul în culturile de porumb

Două persoane din localitatea Buciumi, printre care şi un minor de numai 13 ani, sunt cercetate penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, după ce au fost prinse de jandarmi, marţi seara, recoltând cultura de porumb a unui consătean. Acestea au intrat pe terenul agricol al păgubitului cu o căruţă, pentru a încărca recolta.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, Isaia Micle, a declarat că cei doi suspecţi au fost identificaţi marţi, în jurul orei 21, de către un un echipaj de jandarmi care executa misiuni specifice de prevenire şi combatere a furturilor de produse agricole pe raza comunei Buciumi. “În cadrul acestor acţiuni, jandarmii au surprins în flagrant două persoane care sustrăgeau porumb de pe un teren agricol. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că O.I., de 37 de ani, din localitatea Buciumi, împreună cu fiul său, un minor în vârstă de 13 de ani, s-au deplasat cu un atelaj hipo pe o tarla cultivată, proprietate particulară, cu scopul de a sustrage porumb”, a declarat Isaia Micle.
Potrivit sursei citate, până în momentul în care au fost surprinşi de jandarmi, cei doi au apucat să “recolteze” doi saci de ştiuleţi de porumb.
Jandarmii au recuperat şi restituit prejudiciul părţii vătămate. În cauză, pe numele celor doi au fost întocmite actele de constatare a infracţiunii de furt calificat, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău, în vederea continuării cercetărilor.
Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul de 37 de ani riscă să ajungă în spatele gratiilor, pedeapsa pentru comiterea infracţiunii de furt calificat fiind închisoarea de la 3 la 15 ani. La vârsta de doar 13 ani, minorul nu răspunde penal în faţa legii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »