Prinsi cu lemne furate

Magazin Salajean 8 februarie 2010 0

Prinsi cu lemne furateUn barbat in varsta de 34 de ani, din Dersida, a fost prins in flagrant, saptamana trecuta, de politistii Postului de Politie Bobota, in timp ce transporta lemne pentru care nu avea documente legale, taiate din padurea apartinand Ocolului Silvic Simleu Silvaniei. In cauza, pe numele acestuia, respectiv Claudiu N., s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru comiterea infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos. Prejudiciul cauzat a insumat 540 de lei.

Tot pentru comiterea infractiunilor de taiere ilegala si furt de material lemnos este cercetat, de catre politistii din Sarmasag, si Ciprian M., de 27 de ani, din Moiad. Acesta a fost surprins transportand lemne taiate din padurea apartinand satului, pentru care nu avea documente legale, cauzand astfel un prejudiciu de 460 de lei.

Cercetati pentru infractiuni de zeci de mii de lei

Politistii Politiei Orasului Jibou au inceput urmarirea penala impotriva lui R. Makany, de 41 de ani, si R. Oded, de 34 de ani, ambii din Israel. Acestia din urma, in calitate de administratori ai unor societati comerciale cu sediul in comuna Baciu, judetul Cluj, cu punct de lucru in localitatea Babeni, in perioada 2006-2009, au retinut angajatilor impozit pe salariu, fara ca acesta sa fie declarat Finantelor Publice, cauzand astfel un prejudiciu de 44.526 de lei.

Cei doi israeliti sunt acum cercetati de politisti pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, fapta prevazuta si sanctionata de art.6 si art.9, lit.b din Legea 241/2005, privind prevenirea si combaterea evaziunii fiscale.

Ghinion la aparatele de jocuri de noroc

Administratorul unei societati comerciale din Salaj, dotat cu aparate de jocuri de noroc, a fost aspru sanctionat, saptamana trecuta, de politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj.

In urma unei verificari efectuate la firma respectiva, politistii au identificat ca Registrul cu incasarile zilnice ale aparatelor de jocuri de noroc, puse in functiune (apartinand altei societati comerciale cu sediul in localitatea Tasnad), nu era condus la zi, nerespectandu-se astfel prevederile legale, in conformitate cu H.G. 870/2009. Administratorul firmei salajene, pe nume M.G., de 24 de ani, din localitatea Tasnad, a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 25.000 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »