Prinsa la domiciliu cu tigari de contrabanda

Magazin Salajean 20 ianuarie 2011 0

Prinsa la domiciliu cu tigari de contrabanda

O femeie in varsta de 47 de ani, din comuna Nusfalau, este cercetata penal pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, dupa ce politistii au gasit la domiciliul acesteia, in cursul zilei de marti, peste 130 de pachete de tigari de contrabanda. Femeia risca sa ajunga dupa gratii.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, a declarat ca femeia a fost identificata in urma unei actiuni de prevenire si combatere a evaziunii fiscale. Politistii Postului de Politie Nusfalau impreuna cu politisti din cadrul Biroului de Politie Rurala Simleu Silvaniei au efectuat marti o perchezitie la locuinta unei femei de 47 ani, din comuna Nusfalau, suspecta ca detine tigari de contrabanda. In urma investigatiilor, oamenii legii au ridicat 136 pachete de tigari de provenienta straina, pentru care nu avea documente legale care sa ateste provenienta marfii, precum si suma de 90 de lei, provenita din vanzarea cu astfel de produse. Marfa si banii au fost ridicate in vederea confiscarii, a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei mentionate, politistii au intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala, conform Legii 241/2005, privind combaterea evaziunii fiscale. Pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala legea prevede o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 ani la 8 ani.

Au furat… de foame

Doi adolescenti in varsta de 14 si respectiv 19 ani, din localitatea Lupoaia, sunt cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dupa ce au fost identificati ca fiind autorii a patru furturi comise la finele saptamanii trecute, pe raza localitatilor Borza si Lupoaia. Cei doi au furat bunuri alimentare din gospodariile oamenilor, cauzand un prejudiciu de aproximativ 3.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al IPJ Salaj, Maria Cristea, a declarat ca tinerii au fost identificati in urma unor actiuni desfasurate pentru prevenirea furturilor din locuinte si anexele acestora. In urma activitatilor desfasurate luni de politistii Postului de Politie Creaca, pentru prevenirea furturilor din locuinte si anexele acestora, au fost identificati numitii S.R. in varsta de 19 ani si M.L. de 14 ani, ambii din Lupoaia, care in perioada 14-16 ianuarie anul in curs au sustras din locuintele si anexele mai multor persoane bunuri alimentare. Prejudiciul cauzat s-a ridicat la valoarea de 3.000 de lei, a declarat Cristea.

Potrivit sursei citate, prejudiciul a fost recuperat in proportie de 30 la suta si predat pagubitilor. Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate intreaga activitate infractionala a celor doi adolescenti.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »