Prins cu tigari netimbrate

Magazin Salajean 14 octombrie 2009 0

Prins cu tigari netimbrateDorel M. in varsta de 42 de ani din Zalau a fost prins, luni, de agentii de siguranta publica din cadrul Politiei Municipiului Zalau, avand asupra sa 39 de pachete de tigari netimbrate, cu intentia de a le comercializa intr-un local de alimentatie publica din municipiu. In cauza, politistii l-au sanctionat contraventional conform Legii 61/1991, cu amenda in valoare de 200 de lei, iar tigarile au fost ridicate in vederea confiscarii.

Baut si fara permis, pe motocicleta

Un grav accident de circulatie s-a produs in noaptea de luni spre marti, in jurul orei 1:00, in localitatea Nusfalau. Lorand F., de 21 de ani, din localitate, in timp ce conducea o motocicleta neinmatriculata, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice (0,67 mg/l alcool pur in aerul expirat) si fara a poseda permis de conducere, l-a accidentat grav pe Petrut C., de 21 de ani, din Plopis, care se deplasa pe partea carosabila.

Biciclist ranit grav de o masina

Un barbat de 73 de ani a fost grav ranit, in decursul zilei de luni, dupa ce a intrat cu bicicleta intr-o masina care circula din sens opus. Potrivit Nadiei Serban, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, in data de 12 octombrie, in jurul orei 14:00, Grigore I., de 73 de ani, din Somes-Odorhei, circuland cu bicicleta prin localitate, a efectuat un viraj la stanga fara sa acorde prioritate unui autoturism condus din sens opus de Viorel G., de 32 de ani, din Zalau. In urma leziunilor suferite, barbatul a fost dus de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau. Pacientul a ajuns la Unitatea de Primire a Urgentelor cu soc traumatic prin accident rutier, prezentand plaga occipitala prin contuzie, comotie cerebrala, precum si diferite contuzii la nivelul corpului. Barbatul a fost stabilizat din punct de vedere hemodinamic si respirator, in prezent fiind internat la Sectia de Chirurgie a spitalului, unde va mai ramane sub supraveghere medicala, potrivit biroului de presa al unitatii spitalicesti mentionate.

Actiunea Truck 2009, la final

In perioada 5-11 octombrie, pe intreaga retea de drumuri publice din judetul Salaj, destinate circulatiei autovehiculelor care efectueaza transporturi rutiere de marfuri si persoane, s-au desfasurat actiuni preventive ale Politiei Rutiere, in comun cu specialisti din cadrul ARR, RAR si SDN Zalau. In cadrul acestor actiuni au fost controlate 172 de autovehicule de transport marfa si persoane, 83 din acestea fiind depistate cu nereguli, motiv pentru care s-au aplicat sanctiuni contraventionale in suma de 32.840 de lei. Dintre neregulile constatate mentionam doua cazuri de conducere sub influenta bauturilor alcoolice, 32 de cazuri in care au lipsit documentele legale specifice transportului rutier, noua situatii in care nu s-a respectat capacitatea de incarcare a autovehiculului de transport marfa si persoane si doua abateri constatate in privinta orelor de conducere. Totodata, au fost aplicate 25 de sanctiuni pentru defectiuni tehnice si 13 pentru incalcarea legislatiei rutiere (depasiri, opriri ori stationari) in zone interzise, ne-a comunicat Nadia Serban. Tot in cadrul actiunilor, politistii au ridicat, in vederea suspendarii, patru permise de conducere si doua certificate de inmatriculare au fost retrase.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »