Prinţul Charles s-a întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei Agapis Zalău

Magazin Salajean 18 mai 2011 0

Prinţul Charles s-a întâlnit cu reprezentanţii Fundaţiei Agapis Zalău

Reprezentanţii Fundaţiei Agapis – partener al Fundaţiei Adept, au participat la o întâlnire cu Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles al Marii Britanii, care a sosit luni în România pentru o vizită privată în Transilvania.

Întâlnirea a avut loc la Saschiz, în judeţul Mureş, unde prinţul Charles a vizitat un centru independent de colectare şi procesare a laptelui construit recent de Fundaţia Adept Transilvania. Alteţa Sa Regală s-a arătat interesat de proiectele Fundaţiei Agapis, apreciind implicarea în susţinerea micilor fermieri şi promovarea produselor tradiţionale româneşti. Mai mult decât atât, mierea, polenul şi prunele uscate cu nucă oferite în dar de reprezentanţii fundaţiei zălăuane au atras atenţia prinţului Marii Britanii.

Directorul executiv al Fundaţiei Agapis, Alin Prunean, ne-a declarat că întâlnirea a fost un foarte bun prilej de a promova atât activităţile fundaţiei, cât şi o parte din produsele specifice Sălajului, în contextul în care Fundaţia Agapis are ca scop replicarea în regiunea Valea Barcăului a unuia dintre modelele implementate de Fundaţia Adept. Mai exact, Agapis şi-a propus valorificarea potenţialului natural, cultural şi istoric al Văii Barcăului prin dezvoltarea unui brand turistic al zonei.

Fundaţia Agapis este o organizaţie non-guvernamentală, implicată constant în proiecte pentru comunitate încă din 1997, fiind în prezent unul din cele mai active şi mai experimentate ONG-uri locale. Agapis are ca obiectiv dezvoltarea sustenabilă a comunităţilor din Sălaj prin sprijinirea micilor producători, prin promovarea produselor tradiţionale şi a satului tradiţional şi prin valorificarea potenţialului turistic al Văii Barcăului, cât şi stimularea responsabilităţii locale şi a voluntariatului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »