Primele patru interventii pentru SMURD Salaj

Magazin Salajean 20 decembrie 2011 0

Primele patru interventii pentru SMURD SalajWeekend-ul trecut a fost unul plin de evenimente pentru paramedicii din cadrul SMURD al judetului Salaj. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi, prima interventie a avut loc vineri, la cateva ore dupa festivitatea de inaugurare a operationalizarii serviciului. In cursul acestui sfarsit de saptamana, paramedicii de la SMURD au intervenit la patru cazuri medicale, toate fiind in municipiul Zalau. Prima solicitare a avut loc vineri seara, in jurul orei 23, pentru transportarea unei persoane cu probleme psihice la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, a declarat purtatorul de cuvant.

Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD) a fost infiintat, vineri, in judetul Salaj. In cadrul acestui serviciu functioneaza sapte ambulante, fiind instruiti un numar de 62 de paramedici.

Vila cuprinsa de flacari in Zalau

Acoperisul unei vile din municipiul Zalau a luat foc, in cursul zilei de ieri, fiind nevoie de interventia pompierilor militari pentru stingerea flacarilor. Purtatorul de cuvant al ISU Salaj, Lucian Jacodi, ne-a declarat ca incendiul a izbucnit din cauza nerespectarii conditiilor de prevenire a incendiilor in sezonul rece. Detasamentul de pompieri Zalau a intervenit, luni dimineata, pentru a stinge un incendiu la un acoperis al unui imobil de pe strada cascadei din Zalau. Cauza probabila de incendiu a fost neizolarea corespunzatoare a cosului de fum fata de materiale combustibile, a declarat Lucian Jacodi. In urma incendiului au ars circa 25 de metri patrati din acoperisul casei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »